Ga naar de inhoud

Jérémy Doku komt boven water met 1e goal van seizoen: "Hij is nog altijd heel jong"

De ex-Anderlecht-smaakmaker lag lang in de lappenmand.

Jérémy Doku heeft zijn tweede basisplaats van het seizoen bekroond met zijn eerste goal van het seizoen. Zaterdag scoorde de jonge Belg voor Rennes in de Coupe de France, tot tevredenheid van zijn coach. "Hij is nog altijd heel jong."

Jérémy Doku was tegen Bordeaux de matchwinnaar. De jonge Belg scoorde na de rust de beslissende 1-2. Dat zijn eerste goal van het seizoen deugd deed, was zichtbaar bij de innige knuffel met ploegmaat Arthur Théate.


Rennes-Coach Bruno Genesio was tevreden: "Jérémy is beloond voor zijn inzet. Het is goed voor hem dat hij kon scoren, maar hij was vooral ook heel dreigend vanaf zijn linkerflank."


Doku groeide in de wedstrijd. "In de tweede helft speelde hij goed, zowel mét als zonder de bal. Wat voor de rust niet echt goed was, kon hij corrigeren."

Ik herinner er iedereen nog een keer aan, hij is nog altijd heel jong. Hij moet nog de principes van voetbal op het hoogste niveau onder de knie krijgen.

Rennes-coach Bruno Genesio

Door blessures kwam Doku de laatste jaren niet veel aan spelen toe, maar dat kan in de nabije toekomst veranderen. Doku werd ook gebarreerd door Martin Terrier, maar die viel onlangs uit met gescheurde kruisbanden in zijn knie.


"Met het drukke programma en de opeenstapeling van matchen zal Doku onvermijdelijk meer speeltijd krijgen", zei Genesio. "Dan zal hij snel het ritme weer oppikken en het juiste gevoel vinden."


Genesio predikt bovenal geduld met Doku. "Ik herinner er iedereen nog een keer aan, hij is nog altijd heel jong", zegt hij over de 20-jarige Belgische dribbelaar. "Zijn vorming is nog niet af. Hij moet nog altijd trainen om de principes van voetbal op het hoogste niveau onder de knie te krijgen."

Arthur Théate was heel blij voor zijn landgenoot Jeremy Doku.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.