Ga naar de inhoud

Brian Riemer debuteert woensdag bij Anderlecht: "Ik ben geen magiër"

Brian Riemer.

Na een korte kennismakingsronde staat Brian Riemer woensdagavond voor zijn vuurdoop bij Anderlecht. De eerste opdracht is een stevige klepper: een bekermatch op het veld van Racing Genk. "Ik verwacht geen perfectie."

Een opgewekte en goedlachse Brian Riemer legde de druk met veel plezier bij de competitieleider, maar speelde anderzijds geen verstoppertje.

 

"Dit is een goeie uitdaging. Deze match zal ons een indicatie geven van waar we staan, want we spelen tegen de sterkste ploeg van dit moment", vertelde de nieuwe T1 van RSCA.

 

Riemer is tevreden van wat hij gezien heeft op training. Benito Raman is niet fit, Jan Vertonghen en Zeno Debast "ogen fris" en de situatie rond Wesley Hoedt is "onveranderd".

 

"Ik verwacht woensdag geen perfectie, wel een sterke prestatie van een team dat er alles aan doet. En zo blijven we werken."

 

"De druk ligt wel bij Genk", begon Riemer het mentale spelletje. "Ze hebben het al geweldig gedaan en ze spelen thuis. Hun statistieken spreken ook boekdelen. Iedereen verwacht dat zij winnen."

Ik herhaal nog eens wat ik al gezegd heb: we willen Anderlecht weer brengen waar het thuishoort. En ik kan niet wachten om hier aan te beginnen, maar dit is een project op lange termijn.

Brian Riemer

"Ik kan niet ontsnappen aan de realiteit", ging Riemer nog dieper in op de concrete ambities van paars-wit.

 

"Het zou stom zijn om te zeggen dat wij voor een walk-over zullen zorgen, ook al hebben we ambitie en beschouwen we ons als de grootste club."

 

"Ik ben geen magiër", herhaalde Riemer meermaals. "We moeten op een correcte manier opbouwen. En dat zal tijd vragen."

 

"Of de fans dan geduld moeten tonen? Het is goed dat ze hoge verwachtingen hebben, maar er moet inderdaad wat geduld zijn."

 

"Ik herhaal nog eens wat ik al gezegd heb: we willen Anderlecht weer brengen waar het thuishoort."

 

"En ik kan niet wachten om hier aan te beginnen, maar dit is een project op lange termijn."