Anderlecht koopt niets met beterschap onder Brian Riemer, Racing Genk wint na verlengingen

  1. 90+10' - Verv. Hannes Delcroix door Moussa Ndiaye
  2. 85' - Verv. Yari Verschaeren door Majeed Ashimeru
  3. 83' - Verv. Nicolas Castro door Mbwana Samatta
  4. 74' - Verv. Francis Amuzu door Anouar Ait El Hadj
  5. 67' - Verv. Lior Refaelov door Mario Stroeykens
  6. 67' - Verv. Adrien Trebel door Amadou Diawara
  7. 62' - Geel - Kristian Arnstad
   1. 105+3' - Geel - Bryan Heynen
   2. 105+1' - Geel - Daniel Muñoz
   3. 96' - Doelpunt - Joseph Paintsil (1 - 0)
    1. 118' - Geel - Ángelo Preciado
    96'goalJoseph Paintsil1 - 0

    Een nederlaag met een dubbel gevoel. Brian Riemer is met een bekeruitschakeling begonnen bij Anderlecht, maar paars-wit speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd bij Racing Genk. "Dit is 100% wat ik wilde zien", sprak de nieuwe coach. De competitieleider trok echter aan het langste eind na een goal van Paintsil in de verlengingen.

    Doelpunt:

    • 95' Paintsil 1-0

    Racing Genk - Anderlecht in een notendop:

    • Sleutelmoment: na enkele minuten in de verlengingen glipt Painstil door de buitenspelval. Om het enige doelpunt van de match binnen te schieten.
    • Man van de match: de nieuwe Anderlecht-T1 Brian Riemer is een bom dynamiet. De Deen coacht zo energiek dat hij in zijn T-shirt staat.
    • Opmerkelijk: Anderlecht heeft 6 wissels doorgevoerd tegenover slechts 1 bij Racing Genk.

    Hoopgevende prestatie Anderlecht

    "Ik ben geen goochelaar", had kersvers Anderlecht-coach Brian Riemer gezegd in de aanloop naar de bekermatch. Toch toverde hij een interessant wedstrijdplan uit zijn hoed.

     

    De toeschouwers kregen een ander Anderlecht te zien dan voor het WK. Paars-wit kwam energiek het veld op, de spelers zetten hoog druk en zaten hun tegenstanders op de huid.

     

    Het leverde Anderlecht ook kansen op. Voor Verschaeren, voor Refaelov en voor WK-gangers Debast en Vertonghen. Maar geen doelpunten.

     

    Niet dat Genk helemaal lamgelegd werd. De autoritaire leider in de competitie heeft voldoende kwaliteit in huis om zich los te rukken en Van Crombrugge op te zoeken. Muñoz en vooral Trésor hadden de score moeten openen.

     

    Het lukte niet, ook niet na de rust. Bij Genk stond Vandevoordt sterk te keepen. Na een knappe steekpass van Amuzu kon Murillo afvuren. Vandevoordt hield de 0 op het bord.

    Brian Riemer laat Anderlecht anders (lees: kwieker) voetballen.

    Genk reageert ijskoud in de verlengingen

    Anderlecht wisselde naar hartenlust, maar boette zo ook aan kwaliteit in. In de verlengingen kreeg paars-wit de rekening gepresenteerd. Paintsil glipte door de buitenspelval en verschalkte Van Crombrugge in de verste hoek.

     

    Invallers El Hadj en Ashimeru probeerden nog strafschoppen af te dwingen, maar ook zij maakten kennis met die dekselse Vandevoordt.

     

    Op tweede kerstdag volgt de volgende opdracht voor het nieuwe Anderlecht: in de competitie op bezoek bij het Charleroi van Felice Mazzu (ex-Anderlecht).

     

    Genk kent morgen zijn tegenstander voor de kwartfinales. Volgende week maandag hervat het de competitie met een match in en tegen Kortrijk.

     

    (scrol omlaag voor reacties)

    Doelpuntenmaker Joseph Paintsil.

    Riemer: "Dit is 100 procent wat ik wilde zien"

    Brian Riemer heeft zijn carrière bij Anderlecht geopend met een nederlaag, maar de toekomst ziet er wel hoopvol uit.

     

    "Dit is 100 procent wat ik wilde zien", reageert de Deense coach. "Je kon passie in de ogen van de spelers zien. Ze hebben alles gegeven op het veld. Ik kan niet gelukkiger zijn."

     

    "We wilden doorstoten, het is hard", geeft Riemer toe. "We hadden kunnen winnen, het was zeer evenwichtig. Als er één team had moeten winnen, waren wij het."

     

    "We worden afgestraft op één foutje. Het is zuur."

     

    "Of dit elke week kan? Ik vertrouw mijn spelers zo hard. Dit is nog maar het begin."

    Of dit elke week kan? Ik vertrouw mijn spelers zo hard. Dit is nog maar het begin.

    Brian Riemer

    Meer reacties:

    Genk-coach Wouter Vrancken: "We hebben tegen een goed Anderlecht gespeeld, een Anderlecht met veel energie en veel pressing. Daar zijn we bij momenten goed onderuit gekomen. We hebben proberen te voetballen. Kwalitatief was het nog niet top, maar de overgave maakte veel goed."

     

    Anderlecht-verdediger Zeno Debast: "Deze match was zeer belangrijk voor ons. De teamspirit zit erin. We hebben alles gegeven, ik ben trots op de groep. Ieder zijn stijl: de nieuwe coach gaat voor offensief voetbal. Dat hebben we ook op de mat gelegd, denk ik. Die grinta nemen we mee naar de competitiematch tegen Charleroi."

     

    Genk-aanvoerder Bryan Heynen: "We wisten dat we tegen een ander Anderlecht gingen spelen dan voor de WK-pauze. Ze hebben het ons flink moeilijk gemaakt. Wie scoort, wint de wedstrijd. En Maarten (Vandevoordt, red) heeft ons nog rechtgehouden."

    Fase per fase

    1. tweede verlenging, minuut 123 match afgelopen
    2. tweede verlenging, minuut 121. einde: 1-0. Anderlecht heeft een verdienstelijke wedstrijd gespeeld onder de nieuwe coach Brian Riemer, maar dat volstaat niet om Racing Genk uit te schakelen. In de verlengingen slikte het een doelpunt van Joseph Paintsil. De Ghanees glipte door de buitenspelval en verschalkte Van Crombrugge in de verste hoek. .
    3. Vandevoordt komt goed uit. Wat een kans voor Anderlecht! Ashimeru snijdt naar binnen, Vandevoordt komt goed uitgegleden om de 1-1 te voorkomen. . tweede verlenging, minuut 121.
    4. tweede verlenging, minuut 120. +1 minuut. Anderlecht krijgt nog 1 minuut extra om de uitschakeling te vermijden. .
    5. Gele kaart voor Ángelo Preciado van KRC Genk tijdens tweede verlenging, minuut 118
    6. tweede verlenging, minuut 115. Truitje trek van Preciado. Met een gele kaart als straf. .
    7. tweede verlenging, minuut 115. spiekbrief. Komisch beeld: Vertonghen krijgt via Arnstad een hele brief van zijn coach. Hij slaat de informatie op en versnippert de A4. .
    8. Paintsil is op. Plots gaat Paintsil zitten. Om tijd te rekken of is de doelpuntenmaker helemaal op? We gokken op het tweede. . tweede verlenging, minuut 112.
    9. tweede verlenging, minuut 111. De klok tikt in het voordeel van Racing Genk. De thuisploeg probeert de bal in de ploeg te houden. Op die manier wil het Anderlecht beletten om tegen te scoren. .
    10. tweede verlenging, minuut 110. Update: de coach van Anderlecht heeft zijn jas weer aangetrokken. .
    11. tweede verlenging, minuut 108. Heynen stopt de sprintende Ashimeru af met een tackle. De aanvoerder van Racing Genk heeft daar een gele kaart voor over. .
    12. tweede verlenging, minuut 106. Iets na elven beginnen we aan deel 2 van de verlengingen. Bij een 1-0-voorsprong voor de thuisploeg. .
    13. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen
    14. Gele kaart voor Bryan Heynen van KRC Genk tijdens eerste verlenging, minuut 108
    15. eerste verlenging, minuut 107.
    16. eerste verlenging, minuut 107. Hrosovsky met een knal, Van Crombrugge pakt in twee keer. Einde van deze eerste verlenging. .
    17. Gele kaart voor Daniel Muñoz van KRC Genk tijdens eerste verlenging, minuut 106
    18. eerste verlenging, minuut 105. Geel voor Muñoz na een fout op Silva. .
    19. Vandevoordt tikt over. Anderlecht legt zich niet neer bij de situatie. El Hadj zet Vandevoordt aan het werk. Met enige moeite tikt hij de bal over zijn doel. . eerste verlenging, minuut 103.
    20. eerste verlenging, minuut 101. Silva haalt de achterlijn en tikt de bal richting Ashimeru. Vandevoordt heeft het plannetje door en gooit zich ertussen. .