Ga naar de inhoud

BEKIJK: Messi moet wereldbeker optillen in opvallend Qatarees gewaad en deelt geluk met gezin

Beelden voor de eeuwigheid. Lionel Messi genoot met volle teugen toen hoe zijn langverwachte wereldbeker in de lucht mocht steken. De Argentijn - die het moment deelde met zijn familie - deed dat in een opvallend Qatarees gewaad. Dat had FIFA-voorzitter Gianni Infantino hem ietwat geforceerd aangeboden.

Het waren vertederende beelden. Messi omhelsde minuten na de wereldtitel eerst zijn moeder en knuffelde dan innig met zijn zoontjes. Na de trofee-uitreiking volgde ook nog een uitgebreide fotosessie met zijn vrouw Antonella erbij.

Opvallend: net voor Messi de wereldbeker in de lucht kon steken, bood FIFA-voorzitter Gianni Infantino de aanvoerder - ietwat geforceerd - een Qatarees gewaad aan. Na een vreemde blik trok Messi het zwarte kleed toch maar aan.

 

Het traditionele kledingstuk heet een bisht, een mannenmantel die in de Arabische wereld al duizenden jaren wordt gedragen. 

Gianni Infantino biedt Messi een Qatarees gewaad aan