Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Emiliano Martinez: penaltyheld en keeper van toernooi toont ook zijn slechte kant

 zo 18 december 2022 20:08
Emiliano Martinez in actie

Emiliano Martinez was een van de Argentijnse helden van de finale en van het hele toernooi. De doelman toonde zich van zijn mooiste zijde met knappe saves, maar toonde ook een mindere kant met een obsceen gebaar met zijn trofee.

Emiliano Martinez heeft niet altijd de beste manieren en dat kon hij ook bij de WK-finale niet verbergen. De doelman van Argentinië kroop tijdens de strafschoppenserie onder de huid van Tchouameni.

 

Toen de Fransman zijn strafschop moest nemen, gooide Martinez de bal gewoon weg. Het kwam hem op een gele kaart te staan van scheidsrechter Szymon Marciniak, maar zijn provocatie miste zijn doel niet. Tchouameni trapte naast.

 

Martinez kreeg na de finale de "Golden Glove" voor beste doelman van het WK. Toen hij zijn trofee kreeg, ging Martinez nog een keer uit de bocht. Hij vierde met een obsceen gebaar. Bekijk hieronder de beelden.

Martinez kruipt onder de huid van Tchouameni

Martinez: "Het was ons lot om ervoor te knokken"

Na de wedstrijd had Martinez nog een emotionele reactie gegeven. "Het was een heel moeilijke match. Ze kwamen terug en dus was het lot van ons team om ervoor te knokken."

 

"Ik bleef rustig in de strafschoppenreeks en alles verliep hoe we het hadden gewenst. Ik heb er geen woorden voor. Ik draag deze triomf op aan mijn hele familie", zei de Argentijnse doelman.

Gerelateerd: