Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

"Het is niet Messi tegen Mbappé, maar wel Argentinië tegen Frankrijk"

 za 17 december 2022 17:14

De Argentijnen wachten al sinds 1986 op een derde wereldtitel. Lionel Scaloni is de coach die Argentinië een derde ster moet bezorgen. Zijn tactiek is al vanaf zijn aanstelling om iedereen in het land bij de ploeg te betrekken. Het is die "Twaalfde Man" die Argentinië straks over de streep moet trekken.

Lionel Scaloni nam na het vorige WK het roer over bij Argentinië, ook al had hij op dat moment nauwelijks ervaring als trainer. De 44-jarige Scaloni had wel een duidelijk plan.

 

"Vanaf dag 1 wilden we van dit Argentijnse team het team van iedereen maken. We wilden elke voetballer die een shirt aantrekt het gevoel geven dat hij in aanmerking kan komen voor de nationale ploeg."

 

"Daarom dat de spelers die hier op dit WK staan ook alles willen geven voor het shirt van de Argentijnse ploeg."

 

Zijn doelman Emiliano Martinez bevestigt die passie. "Hoe ik de WK's van Argentinië als fan beleefde, zo beleef ik het ook nu. Ik huilde na de uitschakeling tegen Zweden in 2002 en ook 4 jaar later tegen Duitsland."

 

"Toen Argentinië in 2014 de finale speelde, heb ik dat met een barbecue met vrienden gevolgd." In Rusland was Martinez - die pas vorig jaar op zijn 29e debuteerde voor Argentinië - erbij als supporter.

 

"Argentijnen zijn een heel passioneel volk", verklaart hij zijn engagement en meteen ook de vele fans in de WK-stadions. "We houden heel erg van ons land."

Hoe ik de WK's van Argentinië als fan beleefde, zo beleef ik het ook nu.

Emiliano Martinez (doelman Argentinië)

"Frankrijk zal ons niet altijd de bal geven"

In de media wordt het duel tussen Argentinië en Frankrijk doorgaans neergezet als een strijd tussen supersterren Lionel Messi en Kylian Mbappé.

 

"Maar het is niet Messi tegen Mbappé, maar wel Argentinië tegen Frankrijk. Beide teams hebben nog meer wapens dan enkel Messi en Mbappé."

 

Frankrijk staat erom bekend de tegenstander met plezier de bal te gunnen. "Ik denk niet dat het zo eenduidig zal zijn", zegt Scaloni. "Je kunt niet verwachten dat ze ons voortdurend de bal zullen geven."

 

"Als ze dat toch doen, zullen ze daarvan willen profiteren met hun counters. We zijn klaar voor verschillende scenario's."

Gerelateerd: