Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Frankrijk vs de rest van de wereld? "We voetballen niet tegen al die fans, wel tegen 11 spelers"

 za 17 december 2022 15:50

Op papier lijkt de finale tussen Argentinië en Frankrijk een evenwichtige strijd te zullen worden. Maar de Fransen beseffen dat de sympathie van een groot deel van de wereld naar Messi en co zal gaan. "Ik verwacht een feestelijke sfeer", omschrijft Didier Deschamps het. "Maar dat is iets positiefs."

Op de laatste persconferentie voor de finale trotseerden bondscoach Didier Deschamps en zijn aanvoerder Hugo Lloris de internationale pers. Heel wat aandacht ging uiteraard naar de factor-Messi en de fanatieke fans van Argentinië.

 

"Ik weet dat heel wat mensen, niet alleen Argentijnen maar mogelijk ook Fransen, Messi de trofee willen zien winnen", zegt Deschamps. "Wij gaan uiteraard niet akkoord."

 

"Wij hebben een heel land dat achter ons staat", maakt Lloris zich sterk. "Al de rest is niet van tel voor ons. Het gaat ook niet alleen om Messi bij Argentinië. Ze hebben een sterke ploeg met heel veel getalenteerde spelers."

 

In het stadion zullen de Argentijnse supporters sowieso de bovenhand hebben. "Ik verwacht een feestelijke sfeer. Ik zie het als iets positiefs", zegt Deschamps. "Het is een sfeer die past bij een belangrijke match."

 

"Maar onze tegenstanders morgen zijn niet de mensen in het publiek, wel de spelers op het veld."

Heel wat mensen, ook Fransen, willen Messi zien winnen. Wij gaan uiteraard niet akkoord.

Didier Deschamps (bondscoach Frankrijk)

Ergernis over Benzema: "Niet aan mij om spelers uit te nodigen"

Tot zijn ergernis kreeg Didier Deschamps nog een laatste keer een vraag naar Karim Benzema, die geblesseerd afviel vlak voor het toernooi, maar die donderdag wel al opnieuw een oefenmatch speelde met Real Madrid.

Heeft Deschamps Benzema gevraagd om over te vliegen naar Qatar, om de ploeg te steunen? "Het is niet aan mij om geblesseerde spelers uit te nodigen", zei de Franse bondscoach afgemeten.

 

"Uiteraard hadden we aan het begin een totaal andere selectie. Eerst viel Nkunku geblesseerd af, daarna Karim en uiteindelijk ook nog Lucas Hernandez. Er blijven nu nog 24 spelers over en zij moeten het doen tegen Argentinië."

Gerelateerd: