Ga naar de inhoud

3 nieuwe zieken bij Frankrijk met onder meer Varane, Tchouaméni en Hernandez trainen ook niet mee

Raphaël Varane is sterkhouder achterin bij Frankrijk op dit WK.

De alarmbellen in Frankrijk gaan af 2 dagen voor de WK-finale. Er circuleert een hardnekkig verkoudheidsvirus in de selectie dat nu 3 nieuwe slachtoffers gemaakt heeft. Kingsley Coman, Raphaël Varane en Ibrahima Konaté trainden niet mee met de rest van de groep vrijdag. Ook Aurélien Tchouaméni en Theo Hernandez waren afwezig.

Voor de halve finale tegen Marokko moesten Adrien Rabiot en Dayot Upamecano al verstek laten gaan. De reden? Ze kampten met ziekteverschijnselen, mogelijk te wijten aan de air-co in de Qatarese stadions. 

 

Enkele dagen later heeft het beestje ook Kingsley Coman, Raphaël Varane en Ibrahima Konaté te pakken. Zij werkten indoor hun trainingsoefeningen af terwijl de rest van de groep dat buiten deed.

 

Lichte blessures hielden ook Aurélien Tchouaméni (heup) en Theo Hernandez (knie) aan de kant. Zij werkten een aparte training af.

 

Zeker geen ideale situatie dus voor Les Bleus met de finale over 2 dagen. Al benadrukte Ousmane Dembélé op de persconferentie vrijdag nog wel dat de getroffen spelers niet ernstig ziek zijn. 

 

Coman, Varane en Konaté worden weer bij de selectie verwacht tegen Argentinië. Toch moet een training met amper 14 spelers zo kort voor de finale Didier Deschamps zorgen baren.