Ga naar de inhoud

Controversiële ref die wedstrijd 5 minuten te vroeg stopte, fluit openingsmatch Rode Duivels

Sikazwe floot de wedstrijd tussen Tunesië en Mali op de Afrika Cup (een eerste keer) af na 85 minuten.

De Rode Duivels kennen de scheidsrechter voor hun eerste groepswedstrijd tegen Canada. De Zambiaan Janny Sikazwe moet de wedstrijd woensdag in goede banen leiden. Die verbaasde de hele wereld door eerder dit jaar tot twee keer toe te vroeg af te fluiten op de Afrika Cup. 

Woensdagavond om 20 uur is het zover, dan beginnen de Rode Duivels aan hun WK-campagne tegen Canada. Twee dagen voor dat duel maakte de FIFA de scheidsrechter van het duel bekend en dat bleek een opvallende naam.

 

Janny Sikazwe is ten eerste een oude bekende van de Belgen. Voor hun openingsduel tegen Panama op het WK in 2018 werd hij ook al aangewezen. Een goed voorteken: toen wonnen de Belgen met 3-0. 

 

De Zambiaan is sinds 2007 aangesloten bij de FIFA en begint woensdag aan zijn tweede WK. Maar de hele wereld kent Sikazwe vooral van de Afrika Cup eerder dit jaar.

Ongeloof bij de Tunesische bondscoach, die duidelijk maakt dat er nog wat minuten gespeeld moeten worden.

In de wedstrijd tussen Tunesië en Mali eiste de scheidsrechter een hoofdrol op door maar liefst twee keer te vroeg af te fluiten. Eerst maakte hij voortijdig een einde aan de wedstrijd na 85 minuten, daarna nog eens in minuut 89. 


In 2018 werd Sikazwe ook even geschorst op verdenking van corruptie tijdens een wedstrijd van de Afrikaanse Champions League. 


Laat ons hopen voor de Belgen dat hij woensdag zijn horloge wel correct heeft afgesteld.