Ga naar de inhoud

Plots duikt Jason Denayer op in Koeweit: "Blijkbaar is Jan Vertonghen nog geen zekerheid"

Jason Denayer voetbalt tegenwoordig bij Shabab Al Ahli.

Alle waarnemers in Koeweit, waar de Rode Duivels vrijdag (16 u) tegen Egypte sparren, keken toch vreemd op toen Jason Denayer vandaag op het trainingsveld verscheen. De reserve moet zich blijkbaar klaarstomen, want in de Belgische defensie is er een zorgenkind. 

Jason Denayer werd door bondscoach Roberto Martinez gepasseerd, maar bleef wel op de bank als reserve.

 

Dat is en blijft hij voorlopig, maar dat Denayer meetraint in Koeweit, geeft wel iets prijs, zo ziet ook onze analist Eddy Snelders ter plaatse.

 

"Het was een verrassing. Denayer kwam uit het niets en wij kunnen alleen maar concluderen dat er in de defensie nog problemen zijn. Dan gaat het om Jan Vertonghen en zijn kuitblessure."

 

Vertonghen liet op 6 november de match tegen Antwerp schieten met klachten. Sindsdien speelde hij niet meer en trainde hij amper. "Of we ons zorgen moeten maken? Ja, toch wel. Blijkbaar is hij nog geen zekerheid."

 

"De staf zal geen risico's willen nemen. Je weet nooit dat hij definitief moet afhaken. Misschien moet er ingegrepen worden en Denayer zat hier bij manier van spreken om de hoek." De verdediger speelt tegenwoordig in Dubai.

 

Vertonghen en Thorgan Hazard hielden het bij rondjes lopen, Romelu Lukaku stond wel op het veld  (weliswaar pas toen de camera's weg waren). Koen Casteels was ziek. 

 

"En de aangekondigde Jeremy Doku verscheen niet op de persconferentie, want blijkbaar heeft hij meer tijd nodig in zijn opwarming voor de training. Er zijn dus nog enkele jongens die verre van zeker zijn."