Ga naar de inhoud

Jesper Fredberg wordt CEO Sports bij Anderlecht: "Ben me ten volle bewust van uitdagingen"

Jesper Fredberg

Jesper Fredberg wordt zoals verwacht de nieuwe sportieve baas bij Anderlecht. De 41-jarige Deen wordt officieel CEO Sports bij paars-wit. "Het is een enorme eer om deze rol op te nemen bij de recordkampioen van België", zegt Fredberg.

Als CEO Sports krijgt Jesper Fredberg vanaf januari 2023 de sportieve eindverantwoordelijkheid bij Anderlecht. Kenneth Bornauw blijft als CEO Non-Sports de operationele en commerciële werking onder zijn hoede nemen.

 

Fredberg komt over van de Deense club Viborg, waar hij sinds 2019 aan de slag is. Met Fredberg als sportief directeur haalde Viborg vorig seizoen voor de 2e keer in zijn geschiedenis Europees voetbal. Op dit moment staat de club 2e in de Deense competitie.

 

"Jesper staat vooral bekend om zijn innovatieve kijk op voetbal, gerichte keuzes voor moderne coaches en het aantrekken en begeleiden van jonge toptalenten. Zijn passie voor technisch verzorgd en dominant voetbal rijmt eveneens perfect met het DNA van Anderlecht", laat paars-wit weten.

Met zijn rijke verleden, zijn duidelijke voetbalfilosofie en zijn wereldberoemde jeugdacademie is het voor mij kristalhelder waar deze club voor moet staan.

Jesper Fredberg

Fredberg zelf kijkt uit naar zijn nieuwe baan. "Het is een enorme eer om deze rol op te nemen bij de recordkampioen van België. Ik ben me ten volle bewust van de uitdagingen, maar met zijn rijke verleden, zijn duidelijke voetbalfilosofie en zijn wereldberoemde jeugdacademie is het voor mij kristalhelder waar deze club voor moet staan", zegt de Deen op de website van Anderlecht.

 

"Ik wil een sportieve strategie uittekenen die gebaseerd is op de waarden en het DNA van deze club en die verder bouwt op het werk dat de afgelopen jaren verricht is."

 

Voorzitter Wouter Vandenhaute: "Met de aanstelling van Jesper zetten we een belangrijke stap in de uitbouw van de sportieve leiding van deze club. Met Jesper hebben we iemand met een moderne voetbalvisie die naadloos aansluit bij het DNA van onze club en bij de richting die we de komende jaren willen inslaan."