Ga naar de inhoud

Officieel: Tim Matthys verlaat Anderlecht en wordt sportief directeur bij KV Mechelen

Anderlecht kan zijn sportieve cel nog maar eens herschikken, want Tim Matthys verlaat de scoutingcel van paars-wit voor de job van sportief directeur bij KV Mechelen. Matthys volgt in die functie Tom Caluwé op, die onlangs naar Club Brugge vertrok.

De overstap van Tim Matthys speelde al een paar dagen in de achtergrond. KV Mechelen was angstvallig op zoek naar een nieuwe sportief directeur, nadat Tom Caluwé voor een nieuwe uitdaging bij Club Brugge had gekozen.

Matthys werkte eerder al bij Mechelen, als verantwoordelijke van de scoutingcel. Ook bij Anderlecht werkte hij als scout. Als sportief directeur deed  Matthys ervaring op bij AA Gent.

"Na het eerste contact kwamen de kriebels van toen ik voor "den I" (de sfeertribune) speelde. Daarna is alles snel gegaan. Ik ben blij dat ik hier terug ben", vertelt Matthys.

"Ik hoop het goeie werk dat Tom hier geleverd heeft voort te zetten, al geloof ik niet dat één iemand een club groot kan maken."

 

Matthys trekt de deur dicht bij Anderlecht. "Dat was eigenlijk niet mijn intentie, maar deze kans kon ik niet weigeren. Anderlecht toonde veel begrip toen ik zei dat ik naar Mechelen wou trekken. Dat toont dat het nog altijd een grote club is en zal blijven. Ik ben dan ook zeker dat ze zullen terugkeren aan de top van het Belgische voetbal." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.