De League Cup pijnigt de Londense clubs: Arsenal, Chelsea en Tottenham uitgeschakeld

wo 9 november 2022 22:54

In de League Cup worden deze week de 1/16e finales gespeeld. Hoe presteerden de topclubs? Bekijk de belangrijkste uitslagen op deze pagina.

1. 59' - Doelpunt - Julián Álvarez (2 - 0)
    2. 82' - Verv. Aymeric Laporte door Nathan Aké
    3. 90' - Geel - Jack Grealish
    Carabao Cup - speeldag 1 - 09/11/22 - 21:01
    59'
    Julián Álvarez
    59'
    2 - 0

Met bankzitters als De Bruyne, Haaland, Ederson en Foden liet Guardiola blijken dat de League Cup - vrij logisch - geen prioriteit is.

En toch was het voldoende om Chelsea - ook al niet op zijn sterkst - te ringeloren.

Het miste zelf enkele goeie kansen, Mahrez met een vrijschop en Alvarez met een rebound waren wel efficiënt.

1. 28' - Doelpunt strafschop - Danny Welbeck (1 - 1)
    2. 44' - Geel - Jeremy Sarmiento
    1. 72' - Doelpunt - Tariq Lamptey (1 - 3)
    2. 77' - Verv. Julio Enciso door Pervis Estupiñán
    3. 80' - Verv. Jeremy Sarmiento door Deniz Undav
    Carabao Cup - speeldag 1 - 09/11/22 - 20:47
    28'
    Danny Welbeck
    1 - 1
    28'
    72'
    Tariq Lamptey
    1 - 3
    72'

In de Premier League heeft Arsenal de wind in de zeilen, de League Cup moet echter al van het lijstje geschrapt worden.

De B-ploeg, met Sambi Lokonga 80 minuten op het veld, gaf een voorsprong uit handen tegen Brighton.

Trossard stond niet op het blad, oude bekenden Welbeck (ex-Arsenal) en Mitoma (ex-Union) velden mee het verdict in het voordeel van de bezoekers.

Carabao Cup - speeldag 1 - 09/11/22 - 20:46

Het wisselvallige Tottenham hoeft in de planning geen rekening meer te houden met de League Cup.

Kane en co botsten op Nottingham Forest, dat met z'n tienen (na de uitsluiting van Mangala, twee keer geel in enkele minuten) een 2-0-voorsprong verdiend over de streep trok.

De Spurs - met de gebruikelijke namen - bakten er gewoon veel te weinig van. Op deze manier blijft de trofeeënkast smeken om een vers laagje verf.

Mangala kreeg geel in de 68e en 75e minuut.
      Liverpool
      einde (pen.)
      03-02
      Derby County
          Carabao Cup - speeldag 1 - 09/11/22 - 21:00

De B-ploeg van titelverdediger Liverpool heeft pas na penalty's kunnen winnen van Derby County. Ook met invallers Firmino en Nunez bleef de 0-0 op het scorebord.

De Braziliaan miste ook een strafschop in de penaltyreeks, maar zijn misser werd nog goedgemaakt door de rest van het team: 3-2.

Vooral doelman Kelleher verdient een extra schouderklopje na zijn 3 saves.