Ga naar de inhoud

Manchester City boekte vorig seizoen een recordomzet van 700 miljoen euro

Manchester City boekt een recordwinst.

Manchester City heeft in het seizoen 2021-2022 meer opbrengsten en winst dan ooit binnengehaald. Zo sluipt het naar een tweede plaats in de lijst van meest waardevolle clubs en moet het enkel nog Real Madrid voor zich dulden. De redenen voor deze recordinkomsten zijn vooral de hoge opkomst van de supporters, de sportieve prestaties en het transferbeleid. 

Manchester City noteerde voor het seizoen 2021-2022 een recordomzet van net iets meer dan 700 miljoen euro. Dat is bijna 50 miljoen euro meer dan het seizoen ervoor en zorgt ook voor een recordwinst van ongeveer 47 miljoen euro. 

 

In zijn jaarrapport haalt Manchester City de terugkeer van de fans als belangrijkste reden aan. Door de covidmaatregelen in het seizoen 2020-2021 was de opkomst van de fans, en bijgevolg ook de inkomsten, drastisch gedaald. 

 

Maar ook de sportieve prestaties en het transferbeleid doen hun duit in het zakje. De ploeg van Pep Guardiola werd namelijk kampioen in de Premier League en strandde in de halve finales van de Champions League. 

 

Daarbovenop verkochten ze onder meer Raheem Sterling,  Oleksandr Zintsjenko en Gabriel Jesus, terwijl ze Erling Haaland voor een appel en een ei hebben binnengehaald. 

Algemeen directeur Ferran Soriano is tevreden: "Onze sterke financiële prestaties zijn vooral te danken aan het prachtige voetbal dat we spelen en de vele supporters die we daarmee aantrekken."

We zijn vastbesloten om nog veel meer te bereiken. 

Khaldoon Al Mubarak, voorzitter van Manchester City

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.