Ga naar de inhoud

Cayman en Lyon krijgen zwaarste CL-nederlaag ooit aangesmeerd door Arsenal

Grote vreugde bij Arsenal.

Titelverdediger Olympique Lyon heeft in eigen huis een serieuze oplawaai gekregen van Arsenal in de Champions League. Het werd maar liefst 1-5. Pijnlijk voor de thuisploeg want Lyon had voor vanavond nog nooit met drie of meer goals verschil verloren in de Champions League. Red Flame Janice Cayman maakte de pandoering mee tussen de lijnen want ze stond in de basis.

Olympique Lyon heeft de Champions League al acht keer gewonnen, maar dit seizoen misten de Fransen volledig hun start. In de ploeg ontbraken onder anderen Ada Hegerberg, Griedge M'Bock en Sara Däbritz door blessures. Daardoor bleek Lyon niet opgewassen tegen Arsenal.

 

Caitlin Foord zorgde in het openingskwartier voor de voorsprong en tien minten later bezorgde Frida Leonhardsen Maanum de Fransen nog meer kopzorgen. Even kreeg Lyon weer hoop door de aansluitingstreffer van Malard, maar dat duurde niet lang.

 

Beth Mead, een van de Engelse helden op het afgelopen EK, scoorde nog twee keer en ook Foord trof nog raak: 1-5. De zwaarste nederlaag ooit voor de ploeg van Cayman in de Champions League en het was ook al 17 jaar geleden dat de ploeg nog eens vier goals moest slikken in een wedstrijd.

 

Er is nog geen man overboord voor Lyon in de groepsfase, maar tegen Juventus zal het beter moeten op speeldag 2.

Janice Cayman stond in de basis bij Lyon

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.