Ga naar de inhoud

Club Brugge het Belgische Bayern? Vincent Mannaert weerlegt: "Zijn de competitie nog niet ontgroeid"

Club Brugge deed  gisteren tegen Atletico Madrid niet alleen sportief maar ook financieel een geweldige zaak. CEO Vincent Mannaert zweeft dan ook op een wolkje, al vindt hij niet dat Club op weg is naar een alleenheerschappij in België à la Bayern München.

Een dag na de kwalificatie geniet Vincent Mannaert duidelijk nog altijd na. "Tot gisteren was onze campagne mooi, maar hadden we nog niets in handen. Dat is nu veranderd."

 

"Het is altijd onze doelstelling geweest om eens te overwinteren in de Champions League. Dit was onze 6e groepsfase en telkens kwamen we een stapje dichter. Elk jaar kwamen we met iets meer ambitie en durf voor de dag."

 

"Carl Hoefkens heeft dat ook heel sterk benadrukt in zijn discours. We moesten de lat hoog genoeg leggen. Het is dan ook zijn verdienste en die van de spelersgroep dat ze het ook effectief voor elkaar gebracht hebben. En dan ook nog eens op de 4e speeldag!"

 

Mannaert vindt dat deze prestatie van Club wel degelijk het predicaat 'historisch' verdient. "Die 1/8e finale is inderdaad historisch, maar de omstandigheden maakten het ook heroïsch: in het hol van de leeuw, met een man minder, knokkend tot het laatste fluitsignaal zoals Club dat al decennia doet."

De 1/8e finale halen is historisch, de manier waarop het gebeurde was heroïsch.

Vincent Mannaert (CEO Club Brugge)

"Extra inkomsten gaan vooral naar het nieuwe stadion"

De Europese prestaties van Club Brugge hebben ook bij de andere Belgische clubs heel wat verbazing en bewondering opgewekt. "Ik kan het aantal felicitaties die ik van collega's heb gehad niet meer op 1 hand tellen."

 

Maar is er daarnaast ook geen jaloezie? Of misschien zelfs vrees? Club Brugge houdt aan deze CL-campagne al minstens 40 miljoen euro over. Vincent Mannaert wuift weg dat Club à la Bayern München de hele competitie dreigt te overvleugelen.

 

"Daar staan we nog ver vanaf. Je hoeft maar naar het huidige klassement te kijken: we staan pas 3e, op 8 punten van Antwerp en 5 van Genk. We staan zeker niet op het punt dat we de Belgische competitie zijn ontgroeid. Wel integendeel."

 

Blauw-zwart is ook niet van plan om het geïncasseerde prijzengeld meteen weer door ramen en deuren naar buiten te gooien. "We beheren onze centjes al meer dan 10 jaar als een goeie huisvader. We hebben nog altijd de ambitie om een nieuw stadion te bouwen en dan zijn alle middelen welkom."

Vincent Mannaert over...

  • de bijgestelde ambities van Club Brugge: "In de volgende ronde wordt het sowieso een klepper. Maar als iedereen fit is en we kunnen weer als één blok spelen, kunnen we veel. Ik hoorde gisteren kort na de wedstrijd al dat er in de kleedkamer gesproken werd over mogelijke nieuwe tegenstanders, waartegen we onszelf nog eens kunnen overtreffen."
 
  • de toekomst van Simon Mignolet: "Vorig seizoen waren er concrete aanbiedingen van grote clubs uit het buitenland, maar we zijn samen tot de beslissing gekomen om Simons contract te verlengen. Ik heb niet de indruk dat Simon bezig is met een vertrek naar het buitenland. Hij heeft het allemaal al eens meegemaakt, bij Liverpool. Nu wil hij bij ons iets neerzetten."
 
  • de toekomst van coach Carl Hoefkens: "Carl heeft een prestatiegericht contract, dus hij wordt zelf ook beter van deze prestaties. Dat is ook normaal. Maar Carl is vooral bezig met het sportieve. Hij is ook nog maar net hoofdcoach van Club Brugge."

Bekijk het volledige gesprek met Vincent Mannaert