Ga naar de inhoud

Naast sportief ook financieel een voltreffer: Club Brugge verdiende al recordsom in CL

Club Brugge hoort de kassa rinkelen in de Champions League.

Tsjing, tsjing! Club Brugge casht door zijn Champions League-successen bedragen die de rest van de Jupiler Pro League doen watertanden. Hoeveel de landskampioen al verdiende met zijn Europese triomftocht? Wij maakten de rekening.

De boekhouder van Club Brugge beleeft hoogdagen. Door het straffe parcours op het kampioenenbal blijven de miljoenen maar binnenstromen.

Eerst en vooral was er de startpremie van 15,64 miljoen euro én een coëfficiënt-premie van 5,68 miljoen

Door het gelijkspel in Leverkusen gisteren rondde Club ook de kaap van ruim 10 miljoen euro aan wedstrijdpremies. De drie zeges leverden elk namelijk 2,8 miljoen euro op, de twee gelijke spelen nog eens 930.000 euro per stuk.

De historische kwalificatie voor de 1/8e finales zorgde nog eens voor een extra bonus van 9,6 miljoen euro.

Club houdt zo al minstens 41 miljoen euro over aan de hele campagne.

Boekhouding Club Brugge
Startpremie 15,64 miljoen
Coëfficiënt-bonus 5,68 miljoen
Wedstrijdpremies 10,26 miljoen euro
Ticket achtste finales 9,6 miljoen euro
  = 41,18 miljoen

Stopt de teller van Club op 50 miljoen euro?

Reken daar nog eens de ticketverkoop, de "market pool" (de pot met televisiegelden), de horeca in het stadionandere extra-sportieve inkomsten en mogelijke nieuwe wedstrijdpremies bij en de totaalsom zou zomaar boven de 50 miljoen euro kunnen uitkomen.

 

Een bedrag dat de Jupiler Pro League angst inboezemt. Ongezien voor een Belgische club. Zo verdiende AA Gent in zijn volledige Champions League-campagne van 2015-2016 net geen 26 miljoen euro.