Ga naar de inhoud

Hoefkens geeft Club grote onderscheiding: "Wie dit vooraf voorspelde, staken ze in zottekot"

 di 1 november 2022 22:25
Carl Hoefkens gaf zijn groep een grote onderscheiding.

De lichte ontgoocheling maakte snel plaats voor trots. Carl Hoefkens glunderde in Leverkusen ondanks de gemiste groepswinst. Terugkijkend op de voorbije campagne besefte de coach van Club dat zijn ploeg boven de verwachtingen uitgestegen is: "Ik kijk nú al uit naar de volgende ronde."

In de perszaal van de BayArena begon Carl Hoefkens met een reflectie.

 

"Tegen Leverkusen en Atlético 4 op 6, tegen Porto 3 op 6. En daar ook nog eens vijf clean sheets bij... Dat zijn zaken waar je alleen maar tevreden over kunt zijn."

 

Geef de coach van Club eens ongelijk. Dat de slotmatch tegen Leverkusen geen spektakelmatch was en dat Porto de groepswinst nog afsnoepte van blauw-zwart kon de voldoening van Hoefkens niet ondermijnen.

 

"Maar dat ik eerst toch een lichte ontgoocheling voelde, zegt eigenlijk genoeg - ik heb een enorm groot geloof in mijn spelersgroep. Al maakte dat snel plaats voor het besef van wat we realiseerden."

Wie dit voor de campagne voorspeld had, zouden ze in het zottekot gestoken hebben.

Carl Hoefkens

Een straffe 11 op 18 dus. Ruim voldoende voor een historische kwalificatie voor de achtste finales. Daar wacht - tenzij het lot Club maandag gunstig gezind is - hoogstwaarschijnlijk een topaffiche.

 

Welk rapportcijfer geeft Hoefkens zijn ploeg voor de groepsfase?

 

"Een 9 op 10", zegt hij zonder twijfelen. "Want wie dit voor de campagne voorspeld had, zouden ze in het zottekot gestoken hebben. Dat je dan toch zoiets realiseert als groep, zelfs als hele club... Dat bewijst dat je stappen hebt gezet. (lacht) En ik geef trouwens nooit een 10."

Al weet je natuurlijk nooit dat Hoefkens die mening na de achtste finales moet herzien. Een voorkeurstegenstander heeft de Club-trainer overigens niet.

 

"Want in de tweede groep zullen ook grote kleppers zitten. Ach, we hebben een goeie basis om het iedere tegenstander lastig te maken. Als je vijf keer de nul houdt, wil dat zeggen dat je stabiel bent. Het geloof in eigen kunnen is sowieso groot. Ik kijk nú al uit naar de volgende ronde."

"Ambitie om 200 te rijden"

Carl Hoefkens loofde achteraf nog eens Dedryck Boyata in het bijzonder. De Rode Duivel herpakte zich in Leverkusen na zijn dramatische partij tegen Oostende. "Ik heb nadien een goed gesprek gehad met hem. Hij excuseerde zich ook tegenover de groep en was tevreden dat ze zijn missers hadden rechtgezet."

 

"Kijk, soms moet je accepteren dat spelers eens uit de bocht vliegen. Als je constant 180 per uur rijdt, kan het al eens mislopen. (lacht) Al is het onze ambitie om tegen 200 te gaan."

Gerelateerd: