Mignolet pakt opnieuw uit met een cruciale redding.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Porto
12
6
4
2
0
12
7
2
Club Brugge
11
6
3
1
2
7
4
3
Bayer 04 Leverkusen
5
6
1
3
2
4
8
4
Atlético Madrid
5
6
1
3
2
5
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
2
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
3
Bayer 04 Leverkusen
0
0
0
0
0
0
0
4
Atlético Madrid
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
2
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
3
Bayer 04 Leverkusen
0
0
0
0
0
0
0
4
Atlético Madrid
0
0
0
0
0
0
0
Bayer 04 LeverkusenClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Maurizio Mariani
stadion
BayArena
toeschouwers
30210

Gelijkspel in Leverkusen volstaat niet voor Club Brugge om groepswinst binnen te halen

 di 1 november 2022 20:36
  1. 36' - Geel - Eduard Sobol
  1. 84' - Geel - Casper Nielsen
  2. 87' - Verv. Ferran Jutglà door Roman Yaremchuk
UEFA Champions League - speeldag 6 - 01/11/22 - 18:46

Geen kers op de fraaie taart van Club Brugge. In Leverkusen volstond een doelpuntenloos gelijkspel - door een zege van Porto - niet om groepswinst binnen te halen. Buchanan kwam het dichtste bij een cruciale treffer, maar zag zijn poging uiteenspatten op de lat in een zeer matige wedstrijd.

Bayer Leverkusen - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Club toont kort na de rust de felheid die het in de eerste helft ontbeerde en bijna levert die agressieve start een goal op. Een lage voorzet van Sobol gaat aan iedereen voorbij en aan de tweede paal mikt Buchanan vanuit een scherpe hoek op de lat. Meteen de enige grote kans voor Club in de tweede helft.

  • Man van de groepsfase: Vanavond moest Simon Mignolet zich maar één keer echt onderscheiden, maar de doelman deed dat wel weer met verve op een gevaarlijke kopbal van Schick. Het levert hem nog maar eens een clean sheet op, de vijfde (!) in zes groepswedstrijden. Wereldklasse.

  • Opvallend: Ondanks de historische campagne van Club Brugge blijft de beste Belgische prestatie in de groepsfase van de Champions League op naam van Anderlecht. Paars-wit werd in het seizoen 2000-2001 groepswinnaar in een poule met Manchester United, PSV en Dinamo Kiev met 12 punten.

Nakende groepswinst inspireert Club niet

Met groepswinst het orgelpunt plaatsen op een historische groepsfase, die unieke kans wou Club met beide handen grijpen. Toch leidde dat niet tot een fel begin en ook bij Leverkusen was er geen Sturm und Drang. Bovendien kwam er al na 5 minuten slecht nieuws voor Club uit het Estádio do Dragão: Porto stond op voorsprong tegen Atletico en werd zo virtueel leider in Groep B.

Het klonk Leverkusen als muziek in de oren, want de Duitse club lag plots op koers voor de derde plaats en een avontuur in de Europa League. De thuisploeg slaagde er moeiteloos in om Club te neutraliseren, maar kon ook zelf weinig klaarmaken. Veel afval bij beide teams en weinig tempo, het was armoe troef in de BayArena.

Gelukkig voor Club dommelde Mignolet niet in en had hij een prima redding klaar toen Diaby rond het halfuur plots vanuit een scherpe hoek gevaarlijk uithaalde. Aan de overkant moest ook Hradecky zich één keer tonen na een knappe steal en lage knal van Sowah. In de extra tijd ontsnapte Club nog toen Frimpong van dichtbij in het zijnet besloot.

Buchanan op de lat, Mignolet doet het weer

Het mocht wel wat feller bij Club in de tweede helft en de start was in elk geval veelbelovend. Na een knappe actie van Lang ging een lage voorzet van Sobol aan iedereen voorbij, maar aan de tweede paal kon Buchanan uithalen. De 0-1 leek in de maak, de lat besliste er anders over. 

Leverkusen ontsnapte, maar Die Werkself kwam na 10 minuten ook zélf dicht bij de openingstreffer. De hoekschop van Demirbay was perfect aangesneden en ook op de kopbal van Schick viel weinig aan te merken, maar dan moet je natuurlijk nog altijd voorbij Mignolet raken en die pakte nog maar eens uit met een topredding.

Hoefkens probeerde er met Skov Olsen, Larin en Jaremtsjoek nog wat schwung in te brengen bij Club, maar de Belgische landskampioen slaagde er niet meer in om Leverkusen uit verband te spelen. Club moet zo op de valreep de groepswinst afstaan aan Porto, dat thuis de maat nam van Atletico. Geen kers op de taart dus, maar ook zonder groepswinst smaakt die nog altijd buitengewoon lekker.

Gerelateerd:

Fase per fase

90+4'

Einde

Geen groepswinst voor Club Brugge na een historische groepsfase, het is Porto dat dankzij een thuiszege tegen Atletico alsnog naar de leiding springt in Groep B. Club raakte niet verder dan een 0-0-gelijkspel bij Leverkusen, dat zo op de valreep over Atletico naar de derde plaats springt. Sowah en Buchanan kwamen vanavond het dichtst bij een goal voor Club, Mignolet schitterde alweer met een bepalende redding op een kopbal van Schick.

90+4' tweede helft
90+3'

Frimpong schudt op de valreep nog een indrukwekkende versnelling uit zijn benen, maar de actie ook afronden lukt hem niet. Bovendien wordt hij afgevlagd voor buitenspel.

90+1'

Drie minuten extra

De historische groepsfase van Club Brugge loopt nu echt op zijn laatste benen. Komt er nog een kers op de hele mooie taart of eindigt het een klein beetje in mineur?

90'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
87'
87'

Maakt Jaremtsjoek het verschil?

Jaremtsjoek mag nog enkele minuten opdraven bij Club. Hij lost Jutgla af. Kan de Oekraïner op de valreep het verschil maken?

85'

Leverkusen duwt nog eens het gaspedaal in. Mechele kan met een prima interventie een kans voorkomen en werkt de bal in hoekschop. Daarop toont Mignolet zich weer autoritair.

84'
Club Brugge
83'
80'

Andrich wordt teruggefloten

Toch nog even opschudding. Mignolet moet de bal lossen op een hoekschop voor Leverkusen en Andrich mikt in de draai op de lat, maar het fluitsignaal van ref Mariani weerklinkt al. Terecht, Andrich maakte een overtreding op Mignolet.

78'

Club in Duitsland: geen groot succes

Kan Club in het slotkwartier alsnog het verschil maken? Het heeft de statistieken alvast tegen. Van de 15 wedstrijden die Club in Duitsland speelde won het er maar ééntje. Dat was vorig seizoen in de CL-groepswedstrijd tegen Leipzig.

77'

Dubbele wissel

Hudson-Odoi en Diaby gaan naar de kant bij Leverkusen. Ze worden vervangen door Adli en Amiri.

74'
72'

Wedstrijd valt stil

Voorlopig zorgt de inbreng van Skov Olsen voor weinig verandering. De mot zit er een beetje in, de echte geestdrift ontbreekt bij Club. Voor Leverkusen hoeft het ook niet echt meer, de Duitsers hebben bij deze stand met de derde plaats het hoogst haalbare op zak.

67'
67'

Zorgt Skov Olsen voor meer schwung?

Carl Hoefkens grijpt in en brengt Skov Olsen tussen de lijnen. Voor Lang zit de wedstrijd erop. Opnieuw geen overtuigende match van de Nederlander.

63'

Geel voor Andrich

Andrich solliciteerde al een tijdje naar een gele kaart. Een overtreding op Lang is de fout te veel, het geduld van ref Mariani is op.