Gelijkspel in Leverkusen volstaat niet voor Club Brugge om groepswinst binnen te halen

  1. 43' - Geel - Exequiel Palacios
  2. 36' - Geel - Eduard Sobol
  1. 89' - Verv. Patrik Schick door Adam Hložek
  2. 87' - Verv. Ferran Jutglà door Roman Jaremtsjoek
  3. 84' - Geel - Casper Nielsen
  4. 82' - Geel - Dedryck Boyata
  5. 79' - Verv. Eduard Sobol door Cyle Larin
  6. 76' - Verv. Moussa Diaby door Amine Adli
  7. 76' - Verv. Callum Hudson-Odoi door Nadiem Amiri
  8. 67' - Verv. Noa Lang door Andreas Skov Olsen
  9. 63' - Geel - Robert Andrich

  Geen kers op de fraaie taart van Club Brugge. In Leverkusen volstond een doelpuntenloos gelijkspel - door een zege van Porto - niet om groepswinst binnen te halen. Buchanan kwam het dichtste bij een cruciale treffer, maar zag zijn poging uiteenspatten op de lat in een zeer matige wedstrijd.

  Bayer Leverkusen - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Club toont kort na de rust de felheid die het in de eerste helft ontbeerde en bijna levert die agressieve start een goal op. Een lage voorzet van Sobol gaat aan iedereen voorbij en aan de tweede paal mikt Buchanan vanuit een scherpe hoek op de lat. Meteen de enige grote kans voor Club in de tweede helft.

  • Man van de groepsfase: Vanavond moest Simon Mignolet zich maar één keer echt onderscheiden, maar de doelman deed dat wel weer met verve op een gevaarlijke kopbal van Schick. Het levert hem nog maar eens een clean sheet op, de vijfde (!) in zes groepswedstrijden. Wereldklasse.

  • Opvallend: Ondanks de historische campagne van Club Brugge blijft de beste Belgische prestatie in de groepsfase van de Champions League op naam van Anderlecht. Paars-wit werd in het seizoen 2000-2001 groepswinnaar in een poule met Manchester United, PSV en Dinamo Kiev met 12 punten.

  Nakende groepswinst inspireert Club niet

  Met groepswinst het orgelpunt plaatsen op een historische groepsfase, die unieke kans wou Club met beide handen grijpen. Toch leidde dat niet tot een fel begin en ook bij Leverkusen was er geen Sturm und Drang. Bovendien kwam er al na 5 minuten slecht nieuws voor Club uit het Estádio do Dragão: Porto stond op voorsprong tegen Atletico en werd zo virtueel leider in Groep B.

  Het klonk Leverkusen als muziek in de oren, want de Duitse club lag plots op koers voor de derde plaats en een avontuur in de Europa League. De thuisploeg slaagde er moeiteloos in om Club te neutraliseren, maar kon ook zelf weinig klaarmaken. Veel afval bij beide teams en weinig tempo, het was armoe troef in de BayArena.

  Gelukkig voor Club dommelde Mignolet niet in en had hij een prima redding klaar toen Diaby rond het halfuur plots vanuit een scherpe hoek gevaarlijk uithaalde. Aan de overkant moest ook Hradecky zich één keer tonen na een knappe steal en lage knal van Sowah. In de extra tijd ontsnapte Club nog toen Frimpong van dichtbij in het zijnet besloot.

  Buchanan op de lat, Mignolet doet het weer

  Het mocht wel wat feller bij Club in de tweede helft en de start was in elk geval veelbelovend. Na een knappe actie van Lang ging een lage voorzet van Sobol aan iedereen voorbij, maar aan de tweede paal kon Buchanan uithalen. De 0-1 leek in de maak, de lat besliste er anders over. 

  Leverkusen ontsnapte, maar Die Werkself kwam na 10 minuten ook zélf dicht bij de openingstreffer. De hoekschop van Demirbay was perfect aangesneden en ook op de kopbal van Schick viel weinig aan te merken, maar dan moet je natuurlijk nog altijd voorbij Mignolet raken en die pakte nog maar eens uit met een topredding.

  Hoefkens probeerde er met Skov Olsen, Larin en Jaremtsjoek nog wat schwung in te brengen bij Club, maar de Belgische landskampioen slaagde er niet meer in om Leverkusen uit verband te spelen. Club moet zo op de valreep de groepswinst afstaan aan Porto, dat thuis de maat nam van Atletico. Geen kers op de taart dus, maar ook zonder groepswinst smaakt die nog altijd buitengewoon lekker.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Geen groepswinst voor Club Brugge na een historische groepsfase, het is Porto dat dankzij een thuiszege tegen Atletico alsnog naar de leiding springt in Groep B. Club raakte niet verder dan een 0-0-gelijkspel bij Leverkusen, dat zo op de valreep over Atletico naar de derde plaats springt. Sowah en Buchanan kwamen vanavond het dichtst bij een goal voor Club, Mignolet schitterde alweer met een bepalende redding op een kopbal van Schick. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Frimpong schudt op de valreep nog een indrukwekkende versnelling uit zijn benen, maar de actie ook afronden lukt hem niet. Bovendien wordt hij afgevlagd voor buitenspel. .
  4. tweede helft, minuut 91. Drie minuten extra. De historische groepsfase van Club Brugge loopt nu echt op zijn laatste benen. Komt er nog een kers op de hele mooie taart of eindigt het een klein beetje in mineur? .
  5. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Bayer 04 Leverkusen, Adam Hložek erin, Patrik Schick eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Roman Jaremtsjoek erin, Ferran Jutglà eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Maakt Jaremtsjoek het verschil? Jaremtsjoek mag nog enkele minuten opdraven bij Club. Hij lost Jutgla af. Kan de Oekraïner op de valreep het verschil maken? .
  9. tweede helft, minuut 85. Leverkusen duwt nog eens het gaspedaal in. Mechele kan met een prima interventie een kans voorkomen en werkt de bal in hoekschop. Daarop toont Mignolet zich weer autoritair. .
  10. Gele kaart voor Casper Nielsen van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 84
  11. tweede helft, minuut 83.
  12. Gele kaart voor Dedryck Boyata van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 82
  13. tweede helft, minuut 80. Andrich wordt teruggefloten. Toch nog even opschudding. Mignolet moet de bal lossen op een hoekschop voor Leverkusen en Andrich mikt in de draai op de lat, maar het fluitsignaal van ref Mariani weerklinkt al. Terecht, Andrich maakte een overtreding op Mignolet. .
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Cyle Larin erin, Eduard Sobol eruit
  15. Club in Duitsland: geen groot succes. Kan Club in het slotkwartier alsnog het verschil maken? Het heeft de statistieken alvast tegen. Van de 15 wedstrijden die Club in Duitsland speelde won het er maar ééntje. Dat was vorig seizoen in de CL-groepswedstrijd tegen Leipzig. . tweede helft, minuut 78.
  16. tweede helft, minuut 77. Dubbele wissel. Hudson-Odoi en Diaby gaan naar de kant bij Leverkusen. Ze worden vervangen door Adli en Amiri. .
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Bayer 04 Leverkusen, Amine Adli erin, Moussa Diaby eruit
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Bayer 04 Leverkusen, Nadiem Amiri erin, Callum Hudson-Odoi eruit
  19. tweede helft, minuut 74.
  20. tweede helft, minuut 72. Wedstrijd valt stil. Voorlopig zorgt de inbreng van Skov Olsen voor weinig verandering. De mot zit er een beetje in, de echte geestdrift ontbreekt bij Club. Voor Leverkusen hoeft het ook niet echt meer, de Duitsers hebben bij deze stand met de derde plaats het hoogst haalbare op zak. .