Ga naar de inhoud

Club Brugge weigert te jammeren na slotmatch: "België mag trots zijn"

Club Brugge en Leverkusen hielden elkaar in evenwicht.

Club Brugge heeft zichzelf niet getrakteerd op het statuut van reekshoofd bij de loting aanstaande maandag voor de 1/8e finales van de Champions League. Een pover gelijkspel tegen Leverkusen was niet voldoende. Welk gevoel overheerst nu bij de Belgische kampioen?

Een gemiste kans: is dat de juiste omschrijving na de teleurstellende avond op het veld van Leverkusen? 

 

"Het is een correct resultaat. Een gelijkspel is juist", vertelde Hans Vanaken bij rechtenhouder vtm na de droge 0-0 in Duitsland.

 

"Je voelde dat wie zou scoren, ook zou winnen. Maar niemand heeft het gedaan. Ja, we moesten onze momenten pakken. Buchanan trapte tegen de lat. Voor hetzelfde geld gaat die bal 10 centimeter lager. Het is nu zo."

 

Porto won, Club niet. Club eindigt dus tweede. "Of we nu teleurgesteld zijn? We hoopten op de eerste plaats, maar we moeten vooral heel trots zijn op de overwintering."

 

"Als we dat vooraf gezegd zouden hebben, dan zou niemand ons een kans gegeven hebben. En niemand had voorspeld dat favoriet Atletico Madrid zou worden uitgeschakeld."

Of we nu teleurgesteld zijn? We hoopten op de eerste plaats, maar we moeten vooral heel trots zijn op de overwintering.

Hans Vanaken

Mignolet: "5 clean sheets: dat betekent iets"

Simon Mignolet hield voor de 5e keer de 0 op het scorebord. "We wilden winnen, maar het zat er niet in", zei de Brugse doelman.

 

"En Porto deed het de laatste tijd goed. Misschien moeten we erkennen dat zij de meerdere waren."

 

Mignolet wilde niet teleurgesteld zijn in het resultaat. "We hebben weer een prestatie neergezet. 5 clean sheets: dat betekent iets."

 

"We gaan door en dat is historisch. Je kunt alleen maar zeggen dat we het Belgische voetbal mooi vertegenwoordigd hebben. Heel België mag trots zijn."

"We mogen weer trots zijn op onze stabiele prestatie", vulde hij aan bij onze reporter. 

 

"We speelden tegen tegenstanders met veel grotere budgetten. Dit Leverkusen is bij ons een speler (Kossounou) voor meer dan 30 miljoen euro komen halen. Dan mag je tevreden zijn."

 

"We hebben ons gemeten met elke club en dat is een pluim op onze hoed. In de volgende ronde moeten we een goeie uitgangspositie verdienen in de eerste match. Daarvoor zijn de 5 clean sheets ook belangrijk."

 

"Dan wordt de return een finale en dan weet je nooit wat er kan gebeuren, zelfs tegen een grote tegenstander. Eerste of tweede: in de volgende ronde krijg je sowieso een topper. En niemand zal ons nog onderschatten."

Boyata: "Tegenstanders beschouwen ons niet meer als een kleine ploeg"

"0-0 is logisch na een match zonder veel kansen. Het was een gesloten wedstrijd", analyseerde Dedryck Boyata.

 

"We zijn vrij ontgoocheld en dat zegt veel over onze campagne. Dat een team als Club teleurgesteld is na een 0-0 tegen Leverkusen, is speciaal."

 

"We houden 5 keer de 0 en dat is uitzonderlijk. Dat is dankzij het werk van iedereen."

 

"Tegenstanders beschouwen ons niet meer als een kleine ploeg. Ze respecteren ons en daar kunnen we alleen maar trots op zijn."

 

En nu: welk team mag er maandag uit de trommel komen? "Dat maakt mij niet uit. We willen het maximum uit deze Champions League halen."

Nielsen: "Als we morgen wakker worden, zullen we trots zijn"

"Ik sta hier toch met een vreemd gevoel", klonk het bij Casper Nielsen, verkozen tot man van de match.

 

"We zijn een beetje teleurgesteld dat we niet op de eerste plaats eindigen, maar als we morgen ontwaken, dan mogen we trots zijn."

 

"We hebben tegen topclubs gespeeld en vooraf waren we de grote underdog."

 

"Het is geweldig om te zien wat we gerealiseerd hebben, ook voor het Belgische voetbal. En nu ben ik benieuwd wie we ontmoeten in de volgende ronde."