Ga naar de inhoud

Xavi na nieuwe teleurstelling: "De Champions League is heel wreed voor ons"

Xavi Hernandez, coach van Barcelona.

FC Barcelona heeft woensdagavond op de valreep kunnen vermijden dat het na 4 speeldagen al helemaal uitgeteld is in de Champions League. Al wordt het een moeilijk verhaal om nog door te stoten naar de achtste finales, beseft ook coach Xavi. "We moeten ons vanaf nu focussen op de competitie, de CL wordt lastig." 

Ook dit seizoen lijkt de knock-outfase van het kampioenenbal halen een probleem te worden voor FC Barcelona. "We hebben het niet meer in eigen handen", wist ook Xavi na de match.

  
"We moeten nu snel onze aandacht naar de Clasico van zondag laten gaan. Er zit niets anders op dan vanaf nu de focus op de competitie te leggen, want de Champions League is een heel moeilijk verhaal geworden nu."

 

De kans lijkt groot dat Barça zich voor het tweede jaar op een rij na de winterstop tevreden moet stellen met de Europa League. 

 

Het moet zelf 6 op 6 pakken tegen Bayern en Viktoria Pilsen en moet hopen dat Inter geen van zijn twee wedstrijden meer wint. "De Champions League is heel wreed geweest voor ons", analyseert Xavi. 

"We maakten te veel fouten en we gaven te veel kansen weg"

Een lichtpuntje bij Barça was Lewandowski, die zijn ploeg tot twee keer toe eigenhandig in leven hield. Zijn kopbal in de toegevoegde tijd bracht de stand op 3-3 en voorkwam de uitschakeling in de CL.

 

Zonder namen te noemen legde Xavi de schuld voor het eerste tegendoelpunt bij zijn achterhoede: "Het was een duidelijke fout van onze verdediging. We maakten te veel fouten en we gaven te veel kansen weg."

 

"Je mag geen fouten maken in het voetbal, en al zeker niet op dit niveau en in onze situatie op dit moment", voegde Xavi eraan toe. "Dit is de Champions League, waar elke fout grote gevolgen kan hebben. Om te winnen moet je goed verdedigen."

 

De oorzaak ligt volgens de Barcelona-coach bij het gebrek aan inzet en focus. Twee kwaliteiten die Xavi in de eerste helft wel terugzag bij zijn ploeg: "We moeten heel de wedstrijd spelen zoals de eerste helft, met die intensiteit."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.