Ga naar de inhoud

Spaanse media onder de indruk van "Inspector Gadget" Mignolet: "Een nachtmerrie"

Simon Mignolet hield nu al vier CL-duels op een rij de nul.

Samen zijn ze goed voor 170 goals voor Atletico Madrid, maar ook Antoine Griezmann en Alvaro Morata raakten gisteren niet voorbij Simon Mignolet in de Champions League. Ook de Spaanse media waren dan ook onder de indruk van de Brugse doelman. Marca beloonde hem als enige speler met drie sterren.

AS: "Inspector Gadget"

Het Spaanse Atletico zag "een troep soldaten die als één blok de bevelen van Diego Simeone opvolgde: drukken, jagen en niet opgeven". Maar hoe hard ze ook drukten, voorbij Simon Mignolet raken lukte niet.

 

"De kansen begonnen op het doel van Mignolet te vallen als de Perseïden in de augustushemel", schreef AS. "Maar Mignolet veranderde in Inspector Gadget toen hij zijn armen uitstrekte om de schoten van Griezmann af te weren."

 

"Atletico botste op een gele muur: de 1,93 meter grote doelman Simon Mignolet", besloot de Spaanse krant. "Noch Morata, noch Cunha sloeg hem op het einde knock-out."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Marca: "Drie sterren voor Mignolet"

Ook Marca zag dat het doel van Mignolet volledig dichtgemetseld was. "Morata knalde op het einde nog op het gezicht van de onoverkomelijke Mignolet. Atletico had nog de hele nacht in het strafschopgebied van de tegenstander kunnen zitten, het had niets veranderd", schreef de krant.

 

In de spelersbeoordelingen kreeg de Brugse doelman als enige drie sterren. 

El Pais: "Mislukking Atletico zal naam van Mignolet dragen"

"Atletico was opnieuw niet in staat om Club Brugge te breken", zag El Pais. "De Belgische kampioen blijft met het gelijkspel de betrouwbare leider in de groep. Doelman Simon Mignolet heeft nog geen doelpunt moeten slikken."

 

"Mignolet was beslissend in Brugge en in Metropolitano. Als Atletico ten onder gaat in de groepsfase, zal hun mislukking deels de naam van de Belgische doelman dragen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

El Mundo: "Mignolet was een nachtmerrie"

"Er zaten geen kogels in de kamer voor Atlético, dat afstevent op een drama in de Champions League", vatte El Mundo het samen. "Tegen Brugge bleven ze opnieuw droog."

 

"Alsof Mignolet een nachtmerrie was. 180 minuten lang probeerden ze het onmogelijke tegen de Belgische doelman."