Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10910
2
Aryna Sabalenka
7498
3
Coco Gauff
7313
4
Elena Rybakina
6673
5
Jessica Pegula
4655
61
Markéta Vondroušová
4090
71
Zheng Qinwen
3945
82
Maria Sakkari
3925
9
Ons Jabeur
3748
10
Jelena Ostapenko
3493

Elise Mertens mept zich in Monastir naar haar 1e finale van het jaar

 za 8 oktober 2022 17:39
Elise Mertens (archieffoto) staat in de finale in Marokko.
Elise Mertens (archieffoto) staat in de finale in Marokko.

Elise Mertens speelt zondag de finale van het WTA-toernooi van Monastir in Tunesië. Mertens klopte in de halve finales de Amerikaanse Claire Liu.

Elise Mertens (WTA-42) en Claire Liu (WTA-73) stonden vorige maand nog tegenover elkaar op het WTA-toernooi in Tokio. De Amerikaanse trok toen aan het langste eind, maar in Monastir draaide Mertens de rollen om.

 

Onze landgenote had voortdurend de bovenhand en stoomde naar een vlotte overwinning in een dik uur tennissen: 6-4 en 6-0.

 

Voor Mertens wordt het zondag haar 1e finale van het jaar. Daarin neemt ze het op tegen de ervaren Française Alizé Cornet, de nummer 37 van de wereld. Mertens jaagt op haar 7e toernooizege op het WTA-circuit, net als Cornet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Elise Mertens: "Mijn niveau stijgt"

"Ik ben blij met mijn eerste finaleplaats van het jaar, zelfs al is het pas in oktober", vertelde Elise Mertens na de wedstrijd.

"Ik heb het gevoel dat mijn niveau stijgt. Ik heb weinig ballen gemist vandaag. Het is moeilijk wedstrijdritme te vinden als je verliest in de eerste of tweede ronde. Ik ben ook heel tevreden over de steun van mijn coach (Philippe Dehaes, red.)."

 

Mertens en Cornet troffen elkaar al 4 keer eerder op het circuit. "Het wordt opnieuw een moeilijk duel", aldus Mertens. "Maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Ik heb vertrouwen in mezelf. Ik weet hoe Cornet speelt. Ze haalt veel ballen terug. Ik ga alles geven."

Gerelateerd: