Geen 3e stunt voor Bonaventure, die wel set wint tegen nummer 4 van de wereld

  Ysaline Bonaventure (WTA-138) heeft geen derde zege kunnen boeken op de hoofdtabel van het WTA-toernooi in Tallinn. Tegen thuisspeelster Anett Kontaveit (WTA-4) weerde ze zich kranig, maar het Estse topreekshoofd haalde het voor eigen publiek toch in drie sets: 6-3, 3-6 en 6-3.

  Bonaventure heeft er een knap parcours opzitten in Estland. De Belgische kwam uit de kwalificaties en klopte in ronde 1 en 2 achtereenvolgens Shelby Rogers (WTA-35) en Jil Teichmann (WTA-36). In de kwartfinale volgde met Kontaveit nog een lastigere tegenstander. 

   

  De nummer 4 van de wereld pakte voor eigen publiek de eerste set, maar Bonaventure speelde wel goed mee. Ze moest haar opslag een keer uit handen geven en dat bleek voldoende voor Kontaveit.

   

  Ook in set 2 brak de Estse meteen door de opslag van Bonaventure, maar ze kon die break niet bevestigen. Integendeel, daarna ging Bonaventure nog eens door de opslag van Kontaveit bij 2-3 en zo liep onze landgenote weg naar setwinst.

   

  Kontaveit reageerde in de beslissende set en kwam meteen 3-0 voor, maar Bonaventure bleef knokken tot het einde. Ze kreeg nog twee breakpunten, maar kon Kontaveit niet meer afstoppen. Zo zag ze een einde komen aan een mooi toernooi voor haar. Ze zal na dit toernooi 16 plaatsen klimmen op de WTA-ranking en nadert zo de top 100.