Kwalificatiespeelster Bonaventure boekt knappe zege in 1e ronde in Tallinn

  Ysaline Bonaventure stond voor het eerst sinds Roland Garros weer op een WTA-toernooi.

  Ysaline Bonaventure (WTA 138) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in de Estse hoofdstad Tallinn. De kwalificatiespeelster schakelde de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA 35) uit in twee sets: 6-4, 6-4.

  Bonaventure stond voor de eerste keer op de hoofdtabel van een WTA-toernooi sinds Roland Garros in het voorjaar. Maar het bezorgde de 28-jarige Luikse geen stress in haar eerste duel tegen Shelby Rogers.

   

  De kwalificatiespeelster haalde het na 1 uur en 28 minuten van de 29-jarige Amerikaanse. "Ik ben echt supertrots", zegt Bonaventure. "Ik weet hoe hard ik worstelde met kleine zorgen en blessures."

   

  "Alles staat momenteel op een lijn: het hoofd én het lichaam. Ik hoop dat dat een goed voorteken is voor wat volgt. Mijn doel is om in de top 100 te geraken om zo op de hoofdtabel van de Australian Open te staan."

   

  In de achtste finales wacht de Zwitserse Jil Teichmann (WTA 36), het negende reekshoofd. Bonaventure speelde al drie keer tegen de 25-jarige Teichman, telkens in 2019. De Belgische leidt met 2-1.