Ga naar de inhoud

Van Uytvanck zet punt achter seizoen: "Rug zorgt nog steeds voor problemen"

 ma 12 september 2022 15:02
Alison Van Uytvanck raakte op de US Open niet voorbij de tweede ronde.

Alison Van Uytvanck (WTA 42) zet na de US Open een punt achter haar tennisseizoen. De beste Belgische tennister hoopt wel nog fit te raken om de Belgische ploeg te helpen op de Billie Jean King Cup.

De 28-jarige Van Uytvanck strandde op de US Open in de tweede ronde tegen de Française Clara Burel. Na haar uitschakeling verklaarde Van Uytvanck dat ze zich zorgen maakte om haar rug. 

 

"Ik heb hier alles gegeven, maar ik heb heel hard afgezien", zei ze. Vanwege een hernia kwam Van Uytvanck na Wimbledon amper in actie. 

 

"Ik heb er alles aan gedaan om zo klaar mogelijk te zijn voor de US Open. Ik ben trots op mijn team voor de manier waarop we dat gedaan hebben", aldus Van Uytvanck, die maandag Elise Mertens van de troon stootte als de nieuwe Belgische nummer 1.

 

"Maar jammer genoeg zorgt mijn rug nog steeds voor problemen. Ik heb besloten om mijn seizoen nu te beëindigen en me voor te bereiden op het volgende." 

 

"Ik zal proberen om klaar te zijn voor de Billie Jean King Cup met de Belgische ploeg! Het is spijtig om zo een punt te zetten achter mijn seizoen. Maar ik kijk er naar uit om sterker en beter te worden komend seizoen."   

 

In de finaleronde van de Billie Jean King Cup (8-13 november) treffen de Belgische vrouwen Australië en Slovakije in het Schotse Glasgow. De vier poulewinnaars stoten door naar de halve finales.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: