Ga naar de inhoud

"Mixed relay was goede opwarming voor wegrit", zeggen de Belgen in koor

De Belgische mannen in actie.

De mixed relay was geen prioriteit voor onze Belgen op dit WK. Dat bleek uit de selectie, maar ook uit de reacties achteraf. Met een mooie 8e plaats kunnen ze toch tevreden terugblikken. "Het was een prima collectieve prestatie", zegt Nathan Van Hooydonck.

De Belgische ploeg kwam zonder ambities aan de start van de mixed relay. Eens goed diepgaan en zien waar we stranden, dat was het motto voor de start.

 

"We zijn moe en tevreden", blikt Pieter Serry terug.  Ook Quinten Hermans heeft afgezien. "Het was toch een serieuze inspanning", zegt hij. "We waren hier met twee lichtere mannen en een hardrijder, dan doet het soms toch pijn als je moet inpikken op het vlakke. Maar het was zeker een goede prikkel richting zondag."

 

Dat was dan ook de algemene teneur in het Belgische kamp: de mixed relay werd met het oog op de wegrit bekeken. En in dat opzicht was het een geslaagde onderneming, vinden de Belgen zelf.

 

"We zijn er zonder kleerscheuren doorgekomen. We kunnen dan ook tevreden terugblikken. Volgens mij zijn we alle drie klaar voor zondag", zegt Van Hooydonck.

 

"Een goede opwarming voor de wegrit", vat Pieter Serry samen.

Julie De Wilde: "Betere benen dan de voorbije dagen"

Ook de vrouwenploeg is tevreden over de prestatie. "We hadden de afgelopen dagen goed geoefend samen. Het was een goede relay voor ons", zegt Jesse Vandenbulcke voor de micro van Renaat Schotte.

 

Julie De Wilde heeft genoten van haar eerste mixed relay: "Ik had de laatste dagen niet de beste benen, maar vandaag waren ze al iets beter. Je hebt telkens rustmomenten tussen de aflossingen en dan moet je af en toe vol doortrekken. Ik vond het eigenlijk wel leuk."

 

"We hadden een plan en dat hebben we goed kunnen volgen, dus we zijn zeker tevreden. Het is een goede opwarming voor wat dit weekend komen zal", voegde Valerie Demey toe.

 

Of de vrouwen bang zijn voor de voorspelde regen, vroeg Renaat zich nog af. "Nee", was het antwoord van Vandenbuclke. "Wij zijn Belgen, dus we zijn wel wat gewoon."