Ga naar de inhoud

Bondscoach Serge Pauwels: "Ik denk niet dat we het ergens hebben laten liggen"

Serge Pauwels.

Bondscoach met dienst was vandaag Serge Pauwels. En dat hebben we gehoord. Via een megafoon vanuit de auto schreeuwde hij instructies naar zijn pupillen. Het heeft wel opgeleverd, want Alec Segaert pakte een heel mooie zilveren medaille: "Alec rijdt liefst zonder radio, vandaar de megafoon", verklaart Pauwels.

"Hoofd laag houden", "Hier naar de rechterkant van de weg", "Hup, hup, hup"... We konden de instructies van de Belgische bondscoach goed meevolgen tijdens de beloftentijdrit vanmorgen. Het was een leuk extraatje in de uitzending.

 

"Ik heb al filmpjes zien verschijnen over onze megafoon", lacht bondscoach Serge Pauwels. "Dat is ook niet erg, want er is niets geheim. We geven gewoon wat instructies door over het parcours en proberen naar het einde toe nog wat aan te moedigen."

 

Segaert had tijdens zijn zilveren tijdrit een uitgebreide staf om op terug te vallen in de wagen. "Ik riep door de megafoon, en omdat het niet zo veilig is om tegelijk te rijden, zat Sven Vanthourenhout achter het stuur. Ook Loïc, de broer en coach van Alec zat mee in de auto.  Hij heeft de pacing-strategie opgesteld en dan is dat toch
handig om dat af en toe door te geven aan Alec", zegt Pauwels.

Noren kozen andere strategie

Segaert hield zich volgens Pauwels goed aan het vooropgestelde plan, maar het volstond niet voor de wereldtitel. "Alec heeft heel constant gereden. Zijn tweede ronde was eigenlijk even snel als zijn eerste. Zijn bochten waren ook veel beter dan
vorig jaar. Ik denk niet dat we het ergens hebben laten liggen, dus we zijn
tevreden."


"Ik heb met de coach van de Noren gesproken en zij hebben toch een beetje anders gepacet. Het was een bewuste strategie van hen om de eerste ronde iets gereserveerder te rijden", verklaart Pauwels.


Wereldkampioen Waerenskjold is laatstejaarsbelofte en kan dus volgend jaar niet meer deelnemen in die categorie. De weg voor Segaert lijkt volgend jaar dan ook open te liggen. Pauwels: “Segaert is nog maar eerstejaarsbelofte, dus we rekenen op hem de volgende jaren. Hij staat te popelen om wereldkampioen te worden."

Sven Vanthourenhout over zilver van Segaert: "Bevestiging dat hij een mooie toekomst voor zich heeft"

Ook de bondscoach van de profs was tevreden met de prestatie van Segaert: "Je hoopt altijd op een regenboogtrui, maar Alec kan terugblikken op een fantastische tijdrit. Na twee dagen hebben we twee medailles, er zijn landen die het met veel minder moeten doen."

 

"Alec is eerstejaarsbelofte, dus hij is nog aan het groeien. Dit is nog eens een bevestiging dat hij een mooie toekomst voor zich heeft."

uitslag WK tijdrijden beloften
naamresultaatploeg
1
Søren Wærenskjold (Noo)
2
Alec Segaert (Bel)
3
Leo Hayter
4
Logan Currie
5
Michel Hessmann
6
Carl-Frederik Bevort (Den)
7
Eddy Le Huitoze (Fra)
8
Raul Garcia Pierna
9
Mathias Vacek
10
Lorenzo Milesi