Ga naar de inhoud

Alec Segaert tevreden met zilver: "Achter zo'n beer tweede worden is heel mooi"

Eerstejaarsbelofte en al zo dicht bij de wereldtitel. De 19-jarige Alec Segaert kan terugblikken op een heel sterke tijdrit waarin hij enkel de Noor Waerenskjold voor zich moest dulden. Segaert beseft dat hij het uitstekend heeft gedaan: "Ik ben heel tevreden met dit zilver."

Alec Segaert was al Europees kampioen tijdrijden bij de beloften en had de stiekeme ambitie om ook wereldkampioen te worden in die discipline. Hij deed het voortreffelijk, maar stuitte op een sterke, drie jaar oudere Noor.

 

"Ik ging fantastisch van start, voelde eigenlijk niets en plots had ik dan de
eerste tussentijd. Daarna was het eerder zaak van mezelf een beetje in bedwang te
houden om niet te zot te doen."

 

"Mijn broer (die trainer is van Alec) heeft op voorhand een perfect pacing-plan opgesteld. Ik heb dat proberen te volgen, maar het is moeilijk om niet over je toeren te gaan in het begin van zo’n tijdrit."

 

"Bij de doortocht van de tweede ronde had ik ongeveer dezelfde tijd als Waerenskjold, maar ik wist dat hij een heel sterke tweede ronde had gereden, dus toen besefte ik al wel dat het moeilijk ging worden. Achter zo’n beer tweede worden is zeker mooi."

Ik kijk al uit naar volgend jaar. Vorig jaar was ik derde, dit jaar tweede, dan weet je het wel...

Alec Segaert

Segaert is nog maar eerstejaarsbelofte en krijgt dus volgend jaar een nieuwe kans. "Daar kijk ik al naar uit", zegt hij. "Vorig jaar was ik derde, dit jaar tweede, dan weet je het wel…"


De student burgerlijk ingenieur blijft nog een jaartje rijpen in het beloftenpeloton en stapt dan in 2024 over naar het profteam van Lotto. Die keuze is erg bewust, zegt Segaert. "Lotto heeft me dit jaar in alles gesteund. Ik ben daar heel tevreden over. De ploeg is ook heel ambitieus. En dat het een Belgische ploeg is, is natuurlijk een
voordeel."


"Ik merkte op trainingskamp met de profs ook al dat de sfeer goed zit. Enkele van die mannen hebben me zelfs aanmoedigingen gestuurd voor dit WK, dat doet deugd", besluit Segaert.

Lennert Van Eetvelt: "Ik had niet de benen die ik hoopte te hebben"

De andere Belgische deelnemer Lennert Van Eetvelt moest vrede nemen met een 14e plaats. Hij was minder tevreden met zijn prestatie.

 

“Het liep niet zoals verwacht. Ik had niet de benen die ik hoopte te hebben, maar ik had het wel een beetje zien aankomen. Het was een moeilijk parcours: op en af, draaien en keren. Je kan hier jezelf tegenkomen en dat is gebeurd bij mij.”

 

“Ik kwam niet in de buurt van mijn eigen niveau. Dat is spijtig, zeker op een wereldkampioenschap. Maar we gaan nu door naar vrijdag en daar hoop ik iets te laten zien.”