Ga naar de inhoud

"Ge zit op dezelfde tijd als Lampaert", krijgt Lennert Van Eetvelt te horen, daarna kwam het verval

Belofte Lennert Van Eetvelt heeft zijn tijdrit op het WK in Australië achter de rug. Hij begon heel goed, maar moest gaandeweg meer en meer tijd toegeven op de Deen Carl-Frederic Bévort. Hoofdschuddend kwam hij over de streep, hij was niet tevreden. Opvallend: assisent-bondscoach Serge Pauwels begeleidde hem met een luidspreker, Van Eetvelt droeg geen oortjes. Je hoort hem de hele tijd tips en aanmoedigingen geven.

"Ge zit op dezelfde tijd als Lampaert"

Lennert Van Eetvelt begon als een pijl uit een boog. Voor het eerste tussenpunt kreeg hij te horen dat hij zo goed bezig was als Yves Lampaert, die negende werd in het WK bij de profs. (Video hierboven.)

Bondscoach moedigt aan bij het tweede tussenpunt

Op de klim naar het tweede tussenpunt riep de bondscoach Van Eetvelt naar boven: "Niemand kan hier zo snel rijden als jij. Nog 50 meter, hup, hup, hup."

Lennert Van Eetvelt finisht op een kleine minuut van de Deen Carl-Frederik Bévort, op dat moment de leider.