Ga naar de inhoud

Alec Segaert met ambitie voor WK-tijdrit: "Europese titel heeft me veel vertrouwen gegeven"

Alec Segaert heeft de Europese tijdrittitel al op zak bij de beloften en wil ook scoren op het WK. Hij is daarom ook al langer dan de rest van de selectie in Australië. "Ik wil helemaal fris en met het juiste bioritme aan de start staan", vertelt de renner, die maandagochtend onze tijd in actie komt.

Is Alec Segaert de renner die het best aangepast is aan het Australische ritme? "Dat denk ik niet. Hier waren nog al wat andere renners, maar van de Belgische selectie ben ik hier wel al het langst", vertelt de Europese kampioen, die sinds 6 september in Australië vertoeft.

 

"Ik wil niets aan het toeval overlaten, ik wil helemaal fris en met het juiste bioritme aan de start staan. Ik voel nu niets meer. Ik heb ook in het begin weinig last gehad van een jetlag. Ik had thuis al wat proberen te anticiperen en mijn bioritme al wat aangepast in België en in het vliegtuig. Dat zit altijd wel in je lijf, maar als je er goed op voorhand bent, raakt het er wel uit."

 

Wat denkt Segaert van het parcours? "Het parcours verkennen is niet eenvoudig want het is in het centrum. Door de verkeersdrukte is dat geen pretje."

Het is een beetje een intervaltijdrit en dat zou me moeten liggen. 

Alec Segaert

"Het is alleszins wel lastig met veel draaien en keren. Je moet telkens optrekken en weer in die beugels gaan en de positie houden. Het is een vrij lange tijdrit voor ons met geen echte vlakke stukken. Het is een beetje een intervaltijdrit en dat zou me moeten liggen. Die intervallen met korte stukjes rust, daar kan ik veel uithalen."


Segaert is als eerstejaars toch zeer ambitieus. "Het EK zit er ook voor iets tussen. Dat is heel goed uitgedraaid. Ik heb daar gewonnen met een mooie voorsprong en dat heeft me veel vertrouwen gegeven voor dit WK. De tegenstand is nu een stuk groter, al hebben we geen internationale referentietijdrit gehad."


"Maar ik ben heel gemotiveerd en ik denk dat ik er in goede vorm sta."

programma en uitslagen WK wielrennen 2022
zondag 18 september tijdrit vrouwen elite 34,2 km 1.35 u - 4.30 u Ellen van Dijk (Ned) verslag
  tijdrit mannen elite 34,2 km 5.40 u - 9.00 u Tobias Foss (Noo) verslag
maandag 19 september tijdrit mannen beloften 28,8 km 5.20 u - 9.00 u Søren Wærenskjold (Noo) verslag
dinsdag 20 september tijdrit vrouwen junioren 14,1 km 1.30 u - 3.00 u Zoe Bäckstedt (GBr) verslag
  tijdrit mannen junioren 28,8 km 5.20 u - 9.00 u Joshua Tarling (GBr) verslag
woensdag 21 september gemengde aflossing 28,2 km 6.20 u - 9.00 u Zwitserland verslag
vrijdag 23 september wegrit mannen junioren 135,6 km 0.30 u - 4.00 u Emil Herzog (Dui) verslag
  wegrit mannen beloften 169,8 km 5.00 u - 9.15 u Jevgeni Fedorov (Kaz) verslag
zaterdag 24 september wegrit vrouwen junioren 67,2 km 0.00 u - 1.55 u Zoe Bäckstedt (GBr) verslag
  wegrit vrouwen elite 164,3 km 3.55 u - 9.00 u Annemiek van Vleuten (Ned) verslag
zondag 25 september wegrit mannen elite 266,9 km 2.00 u - 8.50 u Remco Evenepoel verslag