Ga naar de inhoud

Dries Devenyns (39) denkt nog niet aan stoppen: "Ik wil nog wel jaartje langer koersen"

Dries Devenyns koerst graag in dienst van Remco Evenepoel.

Het wielrennen smaakt nog steeds naar meer voor Dries Devenyns. Zeker na de triomf in de Vuelta van kopman Evenepoel. Het contract van de 39-jariger renner loopt af bij Quick Step-Alpha Vinyl, maar wil nog een jaartje langer bij de ploeg blijven. "Ik zou graag verdergaan, ik hoop dat ik met mijn baas kan overeenkomen."

"Ik wil er nog wel een jaartje bijdoen", klinkt het bij een opgetogen Dries Devenyns.

 

De renner uit het team van Patrick Lefevere zit binnenkort zonder contract, maar hij zou op zijn leeftijd nog een seizoen extra in dienst willen rijden van Remco Evenepoel.

 

"Patrick is de baas", blijft hij voorzichtig. "We zien volgend jaar wel. Ik zou graag verdergaan, ik hoop dat ik met mijn baas kan overeenkomen."

Deze Vuelta zal ik heel hoog plaatsen in mijn carrière, helemaal bovenaan wellicht.

Dries Devenyns

Devenyns heeft genoten van een hectische Vuelta, waar hij zijn kopman steeds zo goed mogelijk ondersteunde. "Het cliché is ook waar: je rijdt als team echt wel beter als je een goede kopman hebt. Dat zie je ook vaak bij andere ploegen, dan kunnen de renners net iets meer."

 

"Evenepoel heeft zeker stappen gezet. Van zijn val in Lombardije tot nu heeft hij al veel topprestaties geleverd, nu bevestigt hij dat ook in een rittenkoers van drie weken."

 

Dries Devenyns geloofde voor de Vuelta stiekem al in een stunt. "Ik heb een rood T-shirt in mijn valies gestopt, dat ga ik morgenavond aantrekken", lachte hij. "Ik denk dat de emoties nog niet helemaal doordringen. Dit zal ik heel hoog plaatsen in mijn carrière, helemaal bovenaan wellicht."