Ga naar de inhoud

Max Verstappen moet vijf plekken achteruit op startgrid na nieuw gesleutel aan zijn Red Bull

De Red Bull van Max Verstappen kreeg een nieuwe verbrandingsmotor.

Nog voor de kwalificaties weet Max Verstappen dat hij niet op de polepositie staat in Monza. De Nederlander krijgt een gridstraf van vijf plaatsen, omdat het team een nieuwe verbrandingsmotor heeft geïnstalleerd. Eerder werd Lewis Hamilton naar de laatste startrij verwezen voor een volledige motorwissel.

Max Verstappen vertrekt zondag ten hoogste op plek 6 in de Grote Prijs van Italië. Daar zal de Nederlander niet van wakker liggen, want Verstappen vertrok in de GP van België op plek 14 en won de race alsnog. 

 

Meerdere coureurs zijn van plan om onderdelen in hun wagens voor de race op het circuit van Monza te vervangen, net omdat inhalen op het snelle circuit makkelijk is. Ook Lewis Hamilton en Carlos Sainz krijgen nieuwe onderdelen in hun Mercedes en Ferrari.

 

Yuki Tsunoda heeft een gridstraf van 10 plaatsen gekregen. De Japanner van AlphaTauri kreeg in Zandvoort zijn vijfde berisping van de stewards dit seizoen en moet tien plekken terug op de startopstelling