Ga naar de inhoud
Arnaud De Lie mocht zijn hoorns opzetten.
teams en deelnemers

Zelfs twee lekke banden houden hem niet tegen: Arnaud De Lie sprint naar winst in GP Tro-Bro Léon

 zo 5 mei 2024 17:13
Tro-Bro Léon
Wegwedstrijd - mannen
203.6 km
11:55 Plouguin - 16:52 Lannilis
Arnaud De Lie
einde
 1. 0
 2. 30
 3. 60
 4. 90
 5. 120
 6. 150
 7. 180
 8. 203.6

  Het leek lang een pechdag te worden, maar Arnaud De Lie heeft alsnog de GP Tro-Bro Léon gewonnen. Ondanks twee lekke banden op de Bretoense veldwegen kon onze landgenoot wraak nemen voor vorig jaar en naar de zege sprinten.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Dat  Arnaud De Lie een moeilijk voorjaar heeft doorgespoeld, bewees hij vorig weekend al met zijn eerste seizoenszege in de Famenne Ardenne Classic. En ook gisteren was de Stier van Lescheret dicht bij de zege met een 3e plek in de GP du Morbihan.


  Heeft hij opnieuw de wind in de zeilen? Zo leek het vandaag toch lang niet op de veldwegen van Bretagne. In de Franse versie van de Strade Bianche had De Lie een stevige portie pech.


  Eerst reed hij lek op het moment dat ze versnelden in het peloton.  En op 30 kilometer van de streep mocht hij opnieuw beginnen met zijn inhaalrace na nog een lekke band. 

   

  Met berenwerk van zijn ploegmaats van Lotto - Dstny kon De Lie toch nog aansluiten vooraan. Hij had zelfs nog wat energie in de tank, want meteen pakte hij uit met een fikse versnelling. Alleen Riley Sheehan en Pierre Gautherat konden volgen.

   

  Een klein groepje kon nog aansluiten, maar niemand had een antwoord op de sprint van De Lie. Na zijn 2e plek vorig jaar mag hij nu wel op het hoogste schavotje plaatsnemen.

  "Niet dezelfde fout gemaakt als vorig jaar"

  "We hadden wel wat pech", lachte De Lie. "Het was enerverend, maar ik ben rustig gebleven. Ik voelde me goed, dus op het einde heb ik dan maar aangevallen."

   

  "Ook in de sprint ben ik rustig gebleven. Ik heb niet dezelfde fout gemaakt als vorig jaar door als eerste aan te gaan. Ik had nog goede benen."

   

  "Het zit duidelijk goed met de conditie en deze koers ligt me ook. 4e, 2e en nu 1e. Al moet ik vandaag zeker mijn ploeg bedanken."

  Boer De Lie weet vast wel raad met zijn "trofee"

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Uitslag Tro-Bro Léon 2024

  naamresultaatploeg
  1
  Arnaud De Lie
  4:55:23
  Lotto - DstnyLTD
  2
  Clément Venturini
  +0
  Arkéa - B&B HotelsARK
  3
  Pierre Gautherat
  +0
  Decathlon - AG2R - La Mondiale TeamDAT
  4
  Riley Sheehan
  +0
  Israel - Premier TechIPT
  5
  Jonas Abrahamsen
  +0
  Uno-X MobilityUXM
  6
  Morné van Niekerk
  +0
  St Michel - Mavic - Auber93AUB
  7
  Luca Mozzato
  +0
  Arkéa - B&B HotelsARK
  8
  Thomas Gachignard
  +0
  TotalEnergiesTEN
  9
  Markus Hoelgaard
  +8
  Uno-X MobilityUXM
  10
  Tom Van Asbroeck
  +49
  Israel - Premier TechIPT