Ga naar de inhoud

Dan toch! Spa-Francorchamps krijgt volgend jaar opnieuw plekje op F1-kalender

Er stonden heel veel vraagtekens achter de GP van België in 2023, de F1 maakte er nu een uitroepteken van.

De donderwolken boven Spa trekken weg. De GP van België blijft dan toch op de Formule 1-kalender staan volgend jaar. De voorbije maanden leek de historische race zijn plekje kwijt te spelen door een harde economische realiteit. Maar vandaag maakte de Formule 1 officieel bekend dat de race in 2023 in het WK blijft.

Het organisatiecomité van de Belgische GP heeft het doemscenario dus kunnen afwenden.

 

De toekomst van Spa-Francorchamps hing aan een zijden draadje, want commerciële en economische doelen leken het van de historie te winnen.

 

Rijders zoals Max Verstappen hadden nochtans hun liefde voor het Belgische circuit uitgeschreeuwd en de organisatoren hadden ook een charmeoffensief uitgevoerd met meer entertainment en betere belevingsomstandigheden voor de toeschouwers.

 

Die inspanningen zijn geen maat voor niets geweest: Spa-Francorchamps blijft op de kalender. 

 

Het gaat weliswaar slechts over een verlenging voor 2023, over de komende jaren is nog niets vrijgegeven. Ook de plaats op de kalender is nog onduidelijk.

Dankzij strubbelingen in Zuid-Afrika en China

Vanwaar dan de ommekeer? De problemen voor de door de F1 gewenste races in Zuid-Afrika en China volgend jaar hielpen een handje. Zuid-Afrika worstelt met zijn budget, China kampt nog stevig met corona.

 

"We moeten de organisatie feliciteren met hun inspanningen", zegt F1-CEO Stefano Domenicali. "Je ziet de investeringen die hier gedaan zijn en er zijn heel veel enthousiaste fans aanwezig."

 

"We hebben altijd gezegd dat deze race een deel is van onze geschiedenis. Spa-Francorchamps heeft een belangrijke plaats op onze kalender."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.