Ga naar de inhoud

Lewis "idioot" Hamilton: "Leuk om te weten wat Fernando Alonso van me denkt"

Lewis Hamilton tikt de achterkant van Fernando Alonso aan in de openingsronde.

Het was een hectisch begin in de Grand Prix Formule 1 van België waarbij in de derde bocht Lewis Hamilton de achterkant van Fernando Alonso aantikte. De reactie van Alonso was navenant: "Wat een idioot!". Lewis Hamilton reageerde dat "het leuk was om te weten hoe hij over me denkt".

Fernando Alonso en Lewis Hamilton waren in de eerste ronde voor plek 2 aan het strijden. De aanrijding veroorzaakte Hamiltons opgave en deed de Spanjaard terugvallen naar de vierde plaats, nadat hij bij de start was opgeklommen van de derde naar de tweede plaats.

 

Alonso noemde collega-coureur Hamilton op de teamradio van Alpine "een idioot", die "alleen weet hoe hij moet rijden als hij op de eerste plaats mag starten".

Hamilton reageerde laconiek: "Ik weet dat de dingen zo voelen in het heetst van de strijd, maar het is leuk om te weten hoe hij over mij denkt." De Brit van Mercedes nam de schuld op zich. 

 

"Ik liet gewoon niet genoeg ruimte. Het was niet opzettelijk. Het gebeurde gewoon."

Zijn Mercedes ging op twee wielen omhoog en de zevenvoudige wereldkampioen vertelde: "Ik brak bijna mijn rug toen ik naar beneden kwam. Ik herinner me dat ik naar de grond keek, dus ik wist dat ik vrij hoog zat. Ik ben dankbaar dat ik nog leef."

Hamilton moest door de botsing voor het eerst dit seizoen een race voortijdig staken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.