Ga naar de inhoud

Onderhandelingen tussen Porsche en Red Bull over F1-instap gestaakt

Porsche wilde via Red Bull instappen in het F1-circuit, maar de gesprekken liep spaak.

De samenwerking tussen Red Bull Racing en Porsche in de Formule 1 zal er niet komen. De gesprekken zijn gestaakt omdat beide partijen het oneens waren met de rol die Porsche wilde aannemen. Porsche wilde een gelijkwaardige rol, Red Bull kon die niet beloven. Het Duitse sportautomerk blijft wel geïnteresseerd in de F1.

Porsche en Audi maakten in mei bekend vanaf 2026 graag te willen deelnemen aan het Formule 1-circuit. Aangezien de motorbouwer van Red Bull, Honda, zich terug zal trekken, zag het met de ploeg van regerend wereldkampioen Max Verstappen de ideale partner. 

 

In aanloop van de Grote Prijs van Oostenrijk leek de zaak beklonken, maar uiteindelijk bleek de motor toch te sputteren. 

 

Porsche wilde te veel wat Christian Horner, de baas bij Red Bull, hen niet kon geven: zeggenschap. Horner maakte al duidelijk dat een eventuele samenwerking alleen mogelijk was met hun voorwaarden.

 

"Het uitgangspunt (van Porsche) was altijd een samenwerking op gelijkwaardige basis, wat naast het leveren van een motor ook een participatie van de mensen van Porsche met het team van Red Bull inhield. Dat was niet mogelijk", luidt het in de officiële verklaring. 

 

"Daardoor zijn gesprekken ten einde gekomen. Maar de Formule 1 blijft, door de interessante nieuwe regels van de FIA die in 2026 worden opgelegd, een aantrekkelijk toekomstperspectief voor Porsche", gaat het verder. "We houden de situatie in de gaten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.