Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 20  /  21 - Alpago - Bassano del Grappa
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Na ritzeges in Tour en Vuelta, vinkt Tadej Pogacar ook Giro af: "Een droom, nu kunnen we relaxen als team"

 zo 5 mei 2024 17:37
Pogacar glundert in de roze trui.

Tadej Pogacar heeft zich even op zijn bucketlist gestort. Na ritzeges in de Tour en Vuelta, voegt de Sloveen er ook de Giro aan toe. "Een van mijn dromen", deelt hij na zijn triomf in rit 2. Al gooide een kwak tegen de grond bijna voor roet in het eten: "Mijn band stond plots plat, ik denk dat mijn wiel zelfs brak."

"Dit was een van mijn dromen", hijgt Tadej Pogacar nog na.

 

Zijn kunststukje op de Oropa levert de klimgeit van UAE zijn eerste ritwinst op in de Giro. Zo is hij er in elke grote ronde in geslaagd dat te doen. "Iets wat niet veel renners lukt", weet ook de Sloveen.

 

Al dwarsboomde een lekke band bijna zijn plannen.

 

"Maar bang? Neen, dat ben ik nooit geweest. Ik raakte een putje in de binnenstad. Mijn band stond meteen plat. Ik denk zelfs dat mijn wiel brak. Maar ik bleef kalm."

 

"Al was ik een beetje in de war. Ik wilde stoppen voor de bocht, maar mijn ploegauto zei dat het beter was erna. Gelukkig was de val niets ernstigs", lacht Pogacar.

Ik kende de klim niet goed. Dan is het moeilijk om in te schatten hoe je moet opdelen.

Tadej Pogacar

Ging alles op de Oropa wel naar believen?

 

"Ergens tussen 4,5 km en 3,5 km van de streep wilde ik aangaan", doet het fenomeen op wielen zijn tactiek uit de doeken. 

 

"Ik kende de klim niet goed. Dan is het moeilijk om in te schatten hoe je moet opdelen. Dankzij de loods van Majka kon ik perfect mijn aanval plaatsen."

 

Zo rust de roze trui - met een dag vertraging - op de schouders van Pogacar.

 

"Dat is wat ik wilde. Net als de ritwinst. En ik wilde ook mijn benen wat testen. Nu kunnen we wat relaxen als team en op veilige afstand blijven in de sprints."

Gerelateerd: