Ga naar de inhoud

BEKIJK: Machtige Jordi Meeus etaleert zijn snelle benen in bizarre slotfase van de Tour of Britain

Eindelijk. Na heel wat ereplaatsen heeft Jordi Meeus zijn eerste zege van het seizoen beet. In de bizarre slotfase van de 5e etappe van de Tour of Britain nam een deel van het peloton de verkeerde afslag, maar onze landgenoot wist wél de weg. De 24-jarige spurtbom van Bora-Hansgrohe klopte onder anderen Tom Pidcock in de laatste rechte lijn.

De sprinters in de Tour of Britain hebben al gevloekt deze week. Zowel gisteren als eergisteren zagen de snelle mannen een massasprint door hun neus geboord worden.

 

Deze keer mochten de sprinters hun hartje wél luchten. De Ineos Grenadiers controleerden en dwongen de rest van het peloton zo in een volgzame rol.

 

Dat nam DSM iets te letterlijk. Magnus Sheffield ging van de kop af na een lange lead-out. De jonge Brit slingerde naar de andere kant van een verkeerseiland, maar dat maakte geen deel meer uit van het parcours. Cees Bol en co stonden vloekend voor de nadarhekken.

 

Tom Pidcock lachte in zijn vuistje en zette zijn eindsprint in, maar de kopman van Ineos werd in de laatste meters nog overvleugeld door onze landgenoot Jordi Meeus, die na veel ereplaatsen dit jaar eindelijk op het hoogste schavot mag aanschuiven.

 

Ook de Pool Stanislaw Aniolkowski gooide zijn carbon nog voor dat van Pidcock. Gonzalo Serrano - de winnaar van gisteren - blijft leider.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jordi Meus: "Eindelijk, het mocht er eens van komen"

"Eindelijk, het mocht er eens van komen", pufte Meeus na afloop. "Het werd een laatste hectische kilometer. Er was een splitsing in het parcours waardoor een deel van de groep rechts reed en wij de linkerkant kozen, wat ons ook gemeld was vanuit de ploeg. Ik koos dus gelukkig de juiste kant van de baan." 

 

"Ik had het wiel van Samuel Watson gekozen en kon vlot over hem heen komen, een kwestie van timing en natuurlijk moet je dan ook nog over goede benen beschikken om het af te maken. Ik werd in de finale ook goed gebracht door mijn ploegmakkers. Mijn Ronde van Groot-Brittannië is geslaagd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Tour of Britain (2.Pro)
        winnaar leider
rit 1 04/09 181 km Aberdeen - Glenshee Ski Centre Strong Strong
rit 2 05/09 175 km Hawick - Duns Bol Strong
rit 3 06/09 164 km Durham - Sunderland Bonneu Perry
rit 4 07/09 149 km Redcar - Duncombe Park Helmsley Serrano Serrano
rit 5 08/09 187 km West Bridgford - Mansfield Meeus Serrano
rit 6 09/09 171 km Tewskesbury - Gloucester *geschrapt*  
rit 7 10/09 176 km West Bay - Ferndown *geschrapt*  
rit 8 11/09 149 km Ryde - The Needles *geschrapt*