Ga naar de inhoud

Landgenoot Kamiel Bonneu zet sprinters een hak in uitgeregende 3e rit van de Tour of Britain

Door regen en noorderwinden. Als Belgische coureur ben je barre weersomstandigheden gewend. Dat bewees onze landgenoot Kamiel Bonneu vandaag in de derde etappe van de Tour of Britain. De sterke man van Sport Vlaanderen-Baloise bleef het peloton en zijn medevluchters vandaag voor in de uitgeregende rit naar "Sun"derland. 

De Britse weergoden waren het peloton in de Tour of Britain vandaag opnieuw niet gunstig gezind. De renners kregen de volledige derde etappe regen op hun snoet. 

 

Vier mannen hadden wél anti-slipbandjes op hun velgen gemonteerd en glibberden al snel weg van het peloton. 

 

De regendans van Mathijs Paasschens, Benjamin Perry, Alexandar Richardson en onze landgenoot Kamiel Bonneu van Sport Vlaanderen-Baloise was perfect gechoreografeerd. 

 

Het peloton kon het kwartet niet aan de leiband houden in het Britse hondenweer. Zo gooiden Bonneu en co roet in het eten van de sprintersploegen. 

 

Het was ook onze landgenoot zelf die de eindsprint inzette om het aanstormende peloton voor te blijven. Met succes. De Belg toonde zich beresterk in de laatste rechte lijn en versmachtte zijn medevluchters met een krachtige versnelling.

 

Kamiel Bonneu schrijft zo - een maand na zijn triomf in Tsjechië - een tweede profoverwinning op zijn naam. Jordi Meeus, een andere snelle Belg, won de pelotonsprint voor Jake Stewart. 

 

Corbin Strong verliest zijn leiderstrui aan Benjamin Perry (2e vandaag), die na het herberekenen van het tijdsverschil tussen de vluchters en het peloton alsnog de leidersplaats van de jury kreeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De uitslag van vandaag:

 

  1. Kamiel Bonneu
  2. Benjamin Perry 
  3. Alexandar Richardson
  4. Mathijs Paasschens
  5. Jordi Meeus
  6. Jake Stewart
Tour of Britain (2.Pro)
        winnaar leider
rit 1 04/09 181 km Aberdeen - Glenshee Ski Centre Strong Strong
rit 2 05/09 175 km Hawick - Duns Bol Strong
rit 3 06/09 164 km Durham - Sunderland Bonneu Perry
rit 4 07/09 149 km Redcar - Duncombe Park Helmsley Serrano Serrano
rit 5 08/09 187 km West Bridgford - Mansfield Meeus Serrano
rit 6 09/09 171 km Tewskesbury - Gloucester *geschrapt*  
rit 7 10/09 176 km West Bay - Ferndown *geschrapt*  
rit 8 11/09 149 km Ryde - The Needles *geschrapt*