Ga naar de inhoud

United heeft zijn huiswerk klaar en "het is duidelijk dat Ronaldo blijft"

Het is goed geweest voor Manchester United. Trainer Erik ten Hag heeft woensdag op zijn persconferentie verteld dat er niet veel meer zal bewegen bij zijn club voor morgenavond de transferdeadline in Engeland verstrijkt. Ook Cristiano Ronaldo blijft waar hij is.

Het is een drukke zomer geweest bij Manchester United. Alleen al aan de inkomende zijde gaf de club meer dan 200 miljoen euro uit. Vooral door het aantrekken van Casemiro en Anthony. Verwacht wordt dat United ook snel de transfer van doelman Martin Dubravka zal afronden.

 

Voor de rest zal er de volgende uren niets meer bewegen volgens Erik ten Hag. 

 

"Voor deze transferperiode  is het gedaan. In aanvallend opzicht moesten we onze ploeg nog versterken (een verwijzing naar de transfer van Anthony). Aanvallende spelers raken sneller vermoeid omdat ze meer aan hoge intensiteit moeten lopen."

 

"Bij een topclub kan er altijd iets gebeuren, maar van september tot minimum januari doen we het met deze selectie."

 

Dat was al een duidelijke boodschap, maar een journalist wou helemaal zeker zijn. Betekent dat dan dat Cristiano Ronaldo blijft? 

 

"Dat is duidelijk", zei Ten Hag. "We hebben goeie spelers nodig. Zeker om de vele matchen aan te kunnen."