Ga naar de inhoud

Verrassing Stan Dewulf naar WK wielrennen als luxeknecht: "Of ik in dienst wil rijden? Natuurlijk!"

 di 30 augustus 2022 18:26
In Australië zal Dewulf Van Aert wel vaker in het wiel hebben.

De meest verrassende naam op het WK-lijstje van Sven Vanthourenhout: Stan Dewulf. De 24-jarige renner van AG2R-Citroën werd als luxeknecht opgeroepen om de tandem Van Aert/Evenepoel in Wollongong te ondersteunen. Loon naar werken. "Ik heb vorig jaar op het EK ook in dienst gereden van Remco. Dat lukte goed", vertelt Dewulf zelf.

Stan Dewulf is de suprise van de chef, Sven Vanthourenhout. De Belgische bondscoach neemt de 24-jarige renner van AG2R-Citroën mee naar het WK wielrennen in Wollongong. 


Een verrassing, ook voor Dewulf zelf. 


"Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht na de Tour.  Het is een eer dat ik erbij mag zijn, zeker als je kijkt naar de weelde aan wielrenners die we in België hebben. Dit kan ik alvast schrappen van mijn bucket list."


"Ik heb dan ook volmondig "ja" gezegd toen de bondscoach me belde. Hij vroeg me of ik het zag zitten om een WK in dienst te rijden. Natuurlijk!"

Dewulf verdedigde ons land al op het WK voor beloften in 2020.

Het is niet de eerste keer dat Dewulf als luxeknecht deel uitmaakt van een Belgische selectie. Tijdens het EK in Trento vorig jaar werd onze landgenoot de rol als protegé van Remco Evenepoel toegeschreven. 


"Ik geloof dat ik daar ook mijn selectie voor dit WK verdiend heb. Ik ben misschien niet de bekendste naam, maar toen heb ik getoond dat ik goed naar een doel toe kan werken en in teamverband kan functioneren."

Belgische bootcamp van 2 weken

Stan Dewulf mag zijn valiezen dus alvast pakken om naar de andere kant van de wereld te vliegen. Maar de toerist uithangen in Australië, zit er niet meteen in. 


"We zullen niet al te veel tijd hebben om het land te bezoeken. We gaan naar Wollongong met twee potentiële winnaars én een plan, niet om te citytrippen", knipoogt Dewulf.

We hebben al een goede groep, maar die 2 weken zal de sfeer enkel maar ten goede komen

Stan Dewulf

Heel wat renners uit de Belgische selectie reizen na de wedstrijden in Canada - over een tiental dagen - al door naar Australië. "Een voordeel", volgens Dewulf. 


"We kunnen voor de WK-wedstrijd zelf nog twee weken samen fietsen en voorbereiden. We hebben sowieso al een goede groep, maar dat zal de sfeer binnen het team enkel maar ten goede komen."


"Ik ben heel gemotiveerd om met dit team iets moois neer te zetten. Het is een kans die ik voor 120% zal grijpen."

Gerelateerd: