Ga naar de inhoud

Dylan Teuns ontgoocheld: "Ik was bereid om in dienst te rijden van Wout en Remco"

 di 30 augustus 2022 15:11
Dylan Teuns mag de Belgische kleuren niet verdedigen in Australië.

Geen Dylan Teuns op het lijstje met 8 namen voor het WK wielrennen in Australië. Ondanks zijn sterke voorjaar, met een zege in de Waalse Pijl, roept bondscoach Sven Vanthourenhout hem niet op. "Hier had ik geen rekening mee gehouden", zegt Teuns ontgoocheld.

Hij had de bondscoach al drie maanden niet meer gehoord, dus voelde Teuns al nattigheid toen hij gisteren telefoon kreeg. "De bondscoach zei dat hij minder goed nieuws had", vertelt Teuns. "Het is redelijk hard binnengekomen."

 

Een echte reden voor zijn niet-selectie kreeg Teuns niet. "Ik zou niet van toepassing zijn bij de benodigdheden van de kopmannen. Zoiets heb ik van uitleg gekregen."

 

"Ik ben me er nochtans volledig van bewust dat er twee kopmannen zijn. En twee kopmannen is meer dan genoeg. Ik was natuurlijk bereid om in dienst te rijden van Wout en Remco."

 

"Ik had er geen rekening mee gehouden dat ik niet geselecteerd zou worden. Ik had ook op Sporza gelezen dat ik zo goed als zeker was."

 

"In mei had de bondscoach me nog gebeld en toen kreeg ik de bevestiging dat ik na een sterk voorjaar een certitude was in de selectie. Maar dan heb ik drie maanden niets meer gehoord. Misschien was ik er te gerust in."

In mei kreeg ik de bevestiging dat ik na een sterk voorjaar een certitude was in de selectie. Maar dan heb ik drie maanden niets meer gehoord.

Dylan Teuns

Teuns moet nu onverwacht zijn kalender omgooien. "De Ronde van Engeland stond sowieso al op de planning. De Grand Prix de Wallonie en Primus Classic zullen er nu waarschijnlijk bijkomen."

 

"Het klopt dat ik nu geen lange transfer naar Australië moet doen en dat dat beter is voor de andere wedstrijden. Maar ik had er geen rekening mee gehouden."

 

"Of er iets is gebroken met de bondscoach? Hij heeft me laten weten dat hij niet ontevreden was van mijn vorige selecties. We blijven dus op dezelfde lijn staan."

 

"Of ik zal kijken naar het WK? Misschien de laatste 10 kilometer, maar zeker niet de hele dag."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: