Ga naar de inhoud

Geen WK op de weg voor Thibau Nys: "Ik wil nog eens een volwaardige crosswinter rijden"

Kiezen is verliezen. Thibau Nys heeft vandaag bekendgemaakt dat hij niet zal deelnemen aan het WK in Australië. Het wereldkampioenschap rijmt niet met het schema van de beloftevolle renner van Trek-Segafredo. Onze landgenoot wil (nog een laatste keer?) alles geven in het veld. "Ik kan niet alles rijden. Het wordt nog een lange winter", legt Nys junior uit.

Belofte Thibau Nys zal er niet bij zijn op het WK wielrennen, dat van 18 tot 25 september plaatsvindt in het Australische Wollongong. 

 

"Als jonge renner moet je bepaalde keuzes maken", zegt hij. "Ik wil graag nog eens een volledige winter crossen, met ook de veldritten in Amerika. Dan kan ik er het WK niet bijnemen."

 

Revanche? In de eerste wereldbekermanche vorig jaar in Amerika viel Nys. Uiteindelijk moest hij naar huis wegens een sleutelbeenbreuk."


Nochtans vindt Nys in Australië een WK dat hem wel moet liggen. "Klopt, maar er komen nog veel WK's", verklaart hij. "Ik ben nog jong, je kan niet alles rijden en het is vooral de verre verplaatsing die niet ideaal is. In één maand tijd twee grote jetlags verwerken (die van Australië en die naar de VS) is te veel."

Het zal leuk zijn om opnieuw met die crossfiets te koersen

Thibau Nys

Na de Ronde van de Toekomst reist Nys junior meteen door naar het trainingskamp van Baloise Trek Lions dat dan al aan de gang is. 

 

"Het zal leuk zijn om opnieuw met die crossfiets te koersen. In september volgen dan de eerste crossen. Ik kijk vooral ook uit naar die wereldbekers in Amerika, dat wordt plezant. En daarna volgt nog een lange winter."

 

"Het is misschien wel de laatste keer dat ik een volledig crossseizoen rijd, dus ik wil het helemaal meemaken, van start tot finish met hopelijk enkele mooie resultaten."