Ga naar de inhoud

Sven Nys ziet Thibau sterk debuteren bij Trek-Segafredo: "Hij was wel wat nerveus"

 di 9 augustus 2022 16:51
Thibau Nys amuseerde zich in zijn 1e koers voor Trek-Segafredo.
Thibau Nys amuseerde zich in zijn 1e koers voor Trek-Segafredo.

In de Ronde van de Ain heeft Thibau Nys vandaag zijn vuurdoop doorstaan bij Trek-Segafredo. "De volgende 2 etappes zullen duidelijk maken wat Thibau kan in beklimmingen van meer dan 3 kilometer", zegt vader Sven Nys.

Op zijn 19e maakte Thibau Nys vandaag zijn kinderdroom waar: koersen in het tenue van Trek-Segafredo.

 

"Thibau was wel wat nerveus", zegt vader Sven. "Het is de 1e keer dat hij bij een andere ploeg rijdt en met nieuwe ploegmaten in aanraking komt. En dat op een hoog niveau."

 

Op kop sleuren van het peloton, de betere renners volgen in de finale. De jonge Nys reed zich in de kijker in de openingsrit van de Ronde van de Ain.

 

"We mogen spreken van een geslaagde start", zegt Nys.

 

"Je kan het jezelf moeilijk maken als je arrogant binnenkomt in een nieuw team. Maar zo is Thibau niet. Hij stelt zich ten dienste van de ploeg en is open in zijn communicatie. 2 zaken die heel erg geapprecieerd worden."

 

Sven Nys is benieuwd naar de komende 2 etappes. "Dat zijn 2 bergritten. Die zullen duidelijk maken wat Thibau kan op beklimmingen van meer dan 3 kilometer. Dit is de beste leerschool."

"Ronde van de Toekomst is groot doel voor Thibau"

De Ronde van de Ain is de eerste en meteen ook de laatste wedstrijd van Thibau Nys als stagiair bij Trek-Segafredo.

 

"Dat heeft te maken met de Ronde van de Toekomst later deze maand en de voorbereiding op het cross-seizoen", zegt Sven.

 

"Vooraf was dat ook zo afgesproken met Trek-Segafredo. Het doel in de Ronde van de Ain is ook dat Thibau nu al in contact komt met zijn toekomstige ploegmaten. Zo zal hij tegen volgend jaar, wanneer hij prof wordt, al ingeburgerd zijn en meer op zijn gemak zijn bij Trek-Segafredo."

Thibau heeft punch in huis, waarmee hij voor dagzeges kan strijden in de Ronde van de Toekomst

Sven Nys

De Ronde van de Ain is voor Thibau Nys ook de ideale manier ook om zich klaar te stomen voor de Ronde van de Toekomst (18-28 augustus), zeg maar de Tour de France voor beloften.

 

"De Ronde van de Toekomst is een groot doel voor Thibau", zegt Sven. "Het zal de enige keer zijn dat hij 10 dagen lang op hoog niveau kan rijden tegen zijn leeftijdsgenoten."

 

"België beschikt over een heel sterke selectie, met renners voor alle terreinen. Thibau zal er enkele etappes proberen uit te kiezen. Hij heeft punch in huis waarmee hij voor een ritzege kan strijden."

Gerelateerd: