Ga naar de inhoud

De Ketele tevreden over Belgische start op EK baanwielrennen: "Het kan alle dagen prijs zijn"

Kenny De Ketele zag gisteren hoe Robbe Ghys voor een eerste Belgische medaille op het EK baanwielrennen zorgde. Volgens de bondscoach zal het daar wellicht niet bij blijven. "Deze baan ligt ons."

De puntenkoers was niet meteen het hoofddoel van Robbe Ghys, maar toch graaide hij er al meteen een zilveren medaille mee. Voor bondscoach Kenny De Ketele geen verrassing. "Hij vloog echt op training."

 

"Toen hij vorige week zaterdag bij de groep kwam en we hem zagen rijden, keken Tim (Carswell, de tweede bondscoach) en ik met grote ogen naar elkaar. Robbe was heel erg goed."

 

"In eerste instantie was hij niet voorzien voor de puntenkoers. Fabio Van Den Bossche zou die rijden. Maar door het jammerlijke forfait van Lindsay De Vylder hebben we een beetje geschoven met de disciplines. Robbe was onze luxe-invaller en dat pakte geweldig uit. We wisten ook wel dat hij heel veel zin in de puntenkoers had."

 

Ghys komt dinsdag ook nog in actie in de ploegkoers, zijn hoofddoel op dit EK. "Deze prestatie geeft natuurlijk veel vertrouwen. Fabio maakt ook indruk op training."

 

"In principe zouden we elke dag een medaille kunnen pakken op dit EK. Ik wil niet zeggen dat dat zal gebeuren. We blijven met de voetjes op de grond, maar het is leuk meteen te kunnen vieren. Deze baan ligt ons ook gewoon echt. Ik zei het vooraf al. Het is een korte, technische baan: ideaal voor onze ploeg."