Ga naar de inhoud

Nicky Degrendele: "Hou mijn ambities voor mij, want wil mezelf niet te veel druk opleggen"

 do 11 augustus 2022 16:41

Zondag pas beginnen voor Nicky Degrendele de Europese Kampioenschappen, met de kwalificaties van het sprinttoernooi. Later neemt ze ook nog deel aan haar geliefde keirin, waarop ze 4 jaar geleden wereldkampioene werd. "Ik ga plezier maken en er het beste van maken."

Na haar wereldtitel op de keirin ging Degrendele door een dal, met de gemiste Olympische Spelen als dieptepunt. "Maar het gaat nu prima met mij. Ik heb 2 maanden goed kunnen trainen in Noord-Amerika."

 

"Ik zat er tussen mensen die ik goed ken, echte sprinters ook. Die hebben we in België niet zo veel. Ik heb er veel gekoerst, elk weekend. En in de week maakten we veel plezier, maar werkten we ook hard op training."

 

Tijdens een stage in Aigle met de Belgische ploeg vijlde Degrendele de laatste zaken bij. Over de samenwerking met coaches Kenny De Ketele en de Nieuw-Zeelander Tim Carswell is ze erg tevreden.

 

"De combinatie tussen de twee is ideaal, vind ik. Tim doet de trainingen. Hij kent zijn vak heel goed en ik kan ook over heel veel met hem babbelen. Kenny ken ik natuurlijk al veel langer. Dus als ik echt ergens mee zit, zal ik eerder met hem spreken."

 

Ambities voor het EK wilde Degrendele niet uitspreken. "Natuurlijk heb ik ambities, maar ik wil ze niet hardop zeggen. Als ik dat doe, leg ik mezelf te veel druk op. Ik ga mijn doelen dus voor mezelf houden. Ik ga plezier maken en er het beste van maken. Dat is het beste wat ik kan doen."