Ga naar de inhoud

Belgisch kwartet strandt als 6e in 1e ronde van het EK-ploegenachtervolging

Vandaag trapte het jonge Belgische kwartet van de ploegenachtervolging de Europese Kampioenschappen in München op gang. Senrame, De Broeder, Van Mulders en Bernard werden meteen 6e in hun eerste optreden samen. "Hoopgevend dat we Polen nu al kunnen kloppen", vertelde oop startes Maxwell De Broeder.

4 minuten aan 59,83 km/uur, doe ze het maar eens na. 

 

Het jonge Belgische kwartet Arthur Senrame, Maxwell De Broeder, Brent Van Mulders en Thibaut Bernard schoot deze namiddag furieus uit de startblokken in de eerste ronde van de ploegenachtervolging op het EK baanwielrennen. Starter Maxwell De Broeder legde zowaar even het vuur aan de schenen van favoriet Duitsland. 

 

Uitstel van executie, zo bleek. Er zat wat verval op het tempo van de Belgen. Het kwartet moest de Duitsers (3'53"19) zo in de laatste meters alsnog laten passeren. Toch klokten de jonkies af op een knappe 6e tijd van 4'00"67.

 

De Broeder en co laten zo Polen en Italië, dat niet finishte door heel wat wanorde tijdens de race, achter zich. Het levert het viertal een pak ervaring en een zesde plaats op. 

 

Denemarken (3'54"28) en Frankrijk (3'52"11), winnaars van respectievelijk de derde en vierde manche, strijden vandaag om 16.51 uur om de gouden medaille. Groot-Brittannië (3:55.413) en de Duitsers strijden vlak ervoor om de bronzen medaille.

Maxwell De Broeder: "Polen nu al kloppen, is mooi"

"We zijn een nieuwe ploeg met vier jonge gasten", vertelt starter Maxwell De Broeder na afloop van de race. "Dat we de ervaren Polen nu al kunnen kloppen, is hoopgevend. Nu moeten we blijven werken om onze snelheid van de eerste twee kilometer zo lang mogelijk aan te houden. Zo gaan we stap voor stap beter worden."

 

Dat belooft. Zo naderen de Spelen in Parijs als volgende grote afspraak voor het kwartet. "Parijs zit sowieso in ons achterhoofd. We hebben in België een mooi project met zes jonge gasten die vol voor de ploegenachtervolging willen gaan."