Ga naar de inhoud

Rode Duivel Amadou Onana (20) krijgt zijn zin en tekent bij Everton

Amadou Onana verkoos zelf Everton boven West Ham.

De Premier League ontvangt nog een extra Belg: Amadou Onana (20) verkast van Lille naar Everton. De Engelse club zou zo'n 40 miljoen euro betalen voor de Rode Duivel. 

Het gaat snel voor Amadou Onana en dat is nog zacht uitgedrukt. De (voorlopig) eenmalige Rode Duivel is nog maar 20, maar versiert nu al zijn 3e zomertransfer op een rij.

 

De Brusselse middenvelder, in de jeugd gepasseerd bij Anderlecht, ruilde in 2017 Zulte Waregem in voor Hoffenheim.

 

Nadien ging het naar de Duitse tweedeklasser Hamburg, vorige zomer klopte Lille aan en nu strikt Everton de jonge Rode Duivel.

 

Onana heeft getekend voor 5 jaar en in Noord-Frankrijk zouden ze zo'n 40 miljoen euro ontvangen.

 

West Ham leek lange tijd in poleposition te liggen, maar Onana had zijn zinnen gezet op Everton. 

Rugnummer 8: "Ik ben een grote fan van Kobe Bryant"

"Everton is een van de grootste clubs in Engeland", zegt Amadou Onana op de website van de Toffees. "Dit is iets waar ik al jaren deel van wil uitmaken."

 

"Iedereen hier toonde hoe graag ze mij echt wilden en dat ze een plan voor mij hebben. Ik apprecieerde echt de gesprekken die ik had met de coach (Frank Lampard) en de directeur voetbal. Zij vertelden mij hoe zij wilden dat ik zou spelen en ik vond dat leuk. Allebei zijn ze ambitieus en ook ik ben zo iemand, dus dat komt mooi overeen."

 

Dat voormalig topspeler Lampard zijn coach wordt, speelde een belangrijke rol voor Onana. "Hij was een van de grote redenen. Hij speelde op het hoogste niveau, won veel prijzen en was ook middenvelder. Het betekent veel als hij interesse in je toont en ik denk dat hij mij veel kan bijbrengen."

 

Onana meent dat hij centraal op het middenveld op elke positie uit de voeten kan. "Of het nu in een behoudende rol is of als box-to-box of als nummer acht. Maar hoe dan ook, waar de coach mij nodig heeft, zal ik spelen."

 

De Rode Duivel krijgt rugnummer 8. "Ik koos dat nummer omdat ik een grote fan van Kobe Bryant ben. Zijn werkethiek en hoe hij was, hebben mij geïnspireerd", besluit hij.

 

Everton eindigde vorig seizoen op een teleurstellende 16e plaats in de Premier League. Afgelopen weekend verloor het team uit Liverpool op de eerste speeldag met 0-1 van Chelsea.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.