Ga naar de inhoud

Poetin-gezangen kosten Fenerbahçe 50.000 euro en sluiting tribune

De Europese voetbalbond UEFA heeft Fenerbahçe een boete van 50.000 euro opgelegd voor de Poetin-gezangen tijdens het Champions League-duel tegen Dinamo Kiev. Bovendien moet de Turkse club bij zijn volgende Europese thuiswedstrijd een tribune met minstens 5.000 zitjes sluiten voor het publiek.

Fenerbahçe wordt door de UEFA bestraft voor "het gooien van objecten en voor het brengen van een aanstootgevende boodschap door provocerende, ongepaste gezangen."

 

De onfrisse praktijken van de Turkse fans speelden zich af tijdens de tweede voorronde van de Champions League op woensdag 27 juli.

 

Toen Vitalj Bujalski in de 57e minuut de 0-1 scoorde, begonnen Turkse fans de naam van Vladimir Poetin te scanderen, een pijnlijke reactie voor de club uit de Oekraïense hoofdstad Kiev, een land dat al maanden in de greep van oorlog wordt gehouden. 

 

Karma deed daarna wel zijn werk. Fenerbahçe sleepte nog verlengingen uit de brand, maar verloor daarin met 1-2. De heenwedstrijd was op 0-0 geëindigd en dus is Fenerbahçe uitgeschakeld voor deelname aan de Champions League.